Türkiye’nin en çok izlenen dizisi hangisi?

Dizilerin kaderini her sabah 10.00’da çıkan reyting karneleri belirliyor. O sonuçlara göre devam ya da tamam kararı alınıyor. Rekabet arttıkça da reyting izleyicinin izleme alışkanlıklarını ve davranışlarını da etkiliyor. Dikkat edin, yeni başlayan bir dizinin ilk bölüm reytingi çok yüksek gelmiyor. İkinci bölümden sonra yükselişe geçiyor. Çünkü izleyici devam edip etmeyeceğini bilmek istiyor. Öyleyse Türkiye’nin en çok izlenen dizilerini açıklayalım ve izleyici rahat bir nefes alsın. Şampiyonluk tahtında TRT 1’de ekrana gelen Diriliş Ertuğrul oturuyor. Bu sezon 20 reyting bile gördük dizide... O nedenle izleyici arkasına yaslanıp rahat bir nefes alabilir. Bu sezon zirveyi terk etmeyeceği çok belli. Türkiye’nin en çok izlenen dizisi de Diriliş Ertuğrul.

Devam edecek diziler

Sezon sonuna kadar ekranda göreceğimize emin olduğumuz dizilere gelince... Söz, Çukur, Kırgın Çiçekler, Siyah Beyaz Aşk, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Kadın, Ufak Tefek Cinayetler, Vatanım Sensin, Bizim Hikaye, Kanatsız Kuşlar, Arka Sokaklar, İstanbullu Gelin, Aşk ve Mavi, Yeni Gelin, Savaşçı. Meryem’in ne olacağını zaman belirleyecek. Zira, reytingleri şu anda iyi olmasına rağmen sık sık iniş ve yükseliş yaşıyor. Üstelik kanalın arkada bekleyen çok fazla dizisi var. O nedenle sezon sonunu görmesi için reytinginin tüm kategorilerde 5 barajından hiç düşmemesi gerekiyor. Ekranın diğer dizilerine gelince; onların kaderini ise önümüzdeki ayın reytingleri belirleyecek. Zira; 5 barajının altında kalan diziler yerine başka bir dizi gelene kadar ömrünü sürdürecek.

Haberin Devamı

Mekanın cennet olsun Kemal Uzun

Pazartesi sabahı korkunç bir haberle uyandık. Yönetmen Mustafa Kemal Uzun evinde ölü bulunmuştu. Önce kalp krizi olabileceğini düşündük. Ancak korkunç gerçek çok geçmeden ortaya çıktı. Kemal Uzun, evinde dizisinde figürasyon olan 19 yaşındaki Osman Akti tarafından öldürülmüştü. Üstelik sırtından bıçaklandıktan sonra kafası beyzbol sopasıyla parçalanmıştı. Kemal Uzun birkaç defa setine konuk olduğum için tanıdığım kibar, saygılı, naif bir adamdı. Canice bir ölümü asla hak etmedi. Aklım almıyor, kalbim bu vahşiliği kaldıramıyor. Sözün bittiği yerdeyiz ve bu caniliği asla kabul etmeyeceğiz. Mekanın cennet olsun Kemal Uzun. Çok ama çok üzgünüm.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR