Hangi diziler risk altında?

Malum yeni yıla bir kala ekrandaki işler dökülmeye başladı. Çünkü sezonların yeri kaydı. Aralık ve ocak iddialı ikinci dönem projelerinin başlama zamanı. O nedenle yazın ve eylülde başlayan işlerin ekrandan kaldırılma dönemi. Kanallardan yavaş yavaş yayından kaldırılan dizilerin haberleri geliyor. Atv, Yusuf Çim ve Seren Şirince’nin başrolünü oynadığı Seven Ne Yapmaz dizisinden vazgeçti. Dizi çarşamba akşamı final bölümüyle ekrana veda edecek. Dizi tutturma meselesinde deneme yanılma metodunun şampiyonu yıllardır Kanal D. Olmadı sıradaki cümlesini de en çok Kanal D hak ediyor. Elinde o kadar çok iş var ki bir diziyi deniyor, birkaç hafta içinde istediğini alamazsa final yapıyor ve yoluna devam ediyor. Bu sezon Sevdanın Bahçesi’ni yayından kaldırdı. Şimdi sırada Tutsak var. Fakat Kanal D’nin aldığı yeni dizileri düşündüğümüzde yakında başka dizilerden final haberi geleceği de belli. Bu riski taşıyan dizilerin başında Ver Elini Aşk, Çocuklar Duymasın, İsimsizler ve Siyah Beyaz Aşk var. Bu devirde 5 reytingin altında kalan dizi ne yazık ki her an yayından kaldırılma endişesi taşır.

Haberin Devamı

Yüz Yüze en hızlı çekilen dizi oldu

Gelelim Star TV’ye... Yazı Dolunay ve Ateş Böceği dizileriyle iyi geçirdi. Ancak sezona geçişimizle birlikte Ateş Böceği düşüşe geçti ve ekrana veda etti. Dolunay gün değişikliğine gitti ve reyting kaybetmeye başladı. Sanırım birkaç hafta daha ne olacak diye şansı olacak. Ama düşüşe devam ederse onu da bitme riski bekliyor. Pazartesi Söz’le uzun zamandır ulaşılamayan çift basamaklı reytingleri alıyor Star TV. Salı Ufak Tefek Cinayetler’le 5 reytingin üzerine çıkıyor. Çarşamba Hayat Sırları beklenen etkiyi yaratamadı. İkinci bölümüyle ekrana gelen dizi 3 reyting ortalamasında ilerliyor. Eğer bu hafta yükselemezse o da risk altındaki diziler arasına adını yazdıracak. Perşembe Siyah İnci düşük başladı, biraz yükseldi ama aynı hızla düşüşe geçti. 5 reyting ortalamasına ulaşamadı. O da tehlike altında... Show TV, yazın başlayan Rüya dizisini bitirdi. Perşembe akşamı başlayan Yüz Yüze üçüncü bölümü başlamadan ara verdi. Tekrar ne zaman başlar bilmiyoruz ama proje başlar başlamaz yok olarak en hızlı ekrandan çekilen dizi oldu.

Haberin Devamı

Kayıt Dışı 8’inci bölümde final yapıyor

Fox TV, bu sezona iddialı Kayıt Dışı dizisiyle başladı. Ancak dizi bir türlü beklenen etkiyi yaratamadı. Onca umut, yurt dışında yapılan lansman, harcanan para gitti. Diziden önce proje tasarımcısı ve yönetmeni Cevdet Mercan ayrıldı. Ardından Erkan Petekkaya’nın ayağının kırıldığı haberi geldi. Çok geçmiş olsun. Şimdi diziye ara verdiler ama Petekkaya iyileşince sadece final bölümünü çekecekler ve dizi sekizinci bölümüyle ekrana veda edecek. No: 309 zaten birkaç hafta önce veda etti. Kadın, Kalbimdeki Deniz, Savaşçı, Bizim Hikaye ve Şevkat Yerimdar’la yoluna devam ediyor Fox TV. Sırada başlamayı bekleyen daha bir sürü dizi var. Çok değil birkaç hafta içinde pek çok dizinin düşüşe geçtiğini ve ne yazık ki bittiğini okuyacaksınız. Çünkü Türkiye’de “televizyonculuk”; işini sağlama almadan, deneme yanılma metoduyla nefes alabiliyor.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR