Türk dizileri düşüşe geçiyor

Bu sektörde proje bulunamadığından şikayet edildiğine sanırım yıllardır herkes şahit oluyor. Ekranlarda birbirinin benzeri projeleri izliyoruz. Artık seyirci aynı şeyleri izlemekten öyle profesyonelleşti ki, bir sonraki bölümde neler olacağını anlatmaya başladı. Bazen şaşırıyorum, çünkü farkında olmadan Türk dizileri seyircilerini birer hikayeci haline getirdi. Hal böyle olunca da merak unsuru yok oldu. Oysa bir diziyi izletebilmenin en büyük formülü merak değil miydi? Seyirci “Aaa şimdi o durum nasıl toparlanacak?” diye izliyordu dizileri... Şimdi ne oldu? Kesin o sır patlamaz, başrol karakterde şunu der ve durum çözülür diyen izleyicilerimiz oldu. Merak etmeyince de çabuk sıkılmaya başladılar. Öyleyse ilk formül seyirciye ters köşe yaptıracak işler bulmak! Kimin oynayacağına sonra karar vermek gerek. Biz de sektör projede kimin oynayacağına o kadar odaklanmış durumda ki, hikayenin ne anlatacağına sonradan karar veriliyor. Geçtiğimiz gün Milliyet Gazetesi yazarı, sevgili ağabeyim Özay Şendir, “Kıvanç mı, Meryem mi yoksa James mi?” başlıklı bir yazı kaleme aldı. Sektörün içinde bulunduğu çıkmazı öyle güzel anlatmış ki yazısında, hak vermemek elde değil! Bu ülkede projeler “Kim oynuyor?” sorusuna endekslendiği sürece bir arpa boyu yol alınamayacak. Çünkü mesele bir projede kimin oynadığı değil! O projede oyuncunun oynadığı karakterin çok boyutlu olması, hikayeye hizmet etmesi, etrafında kurulan dünyanın gerçekçi olması, devamlılık sağlayabilmesi... Yoksa ilk bölümleri iyi başlayan ama sonraki bölümlerde nereye koştuğunu anlamadığımız onlarca yıldız oyuncuyla dolu ekran! Çünkü ortada iyi tasarlanmış bir proje yok. Hep günü kurtarmak üzerine kurulu düzen! Fakat üzülerek söylüyorum ki, günü kurtarma formülü çok yakında batacak. Ortada yükselmiş ama hızla düşüşe geçen bir Türk dizi sektörü olacak. Demedi demeyin!

Haberin Devamı

Vatanım Sensin başlıyor

VATANIM Sensin bu akşam geri dönüyor. Bu kez daha sert bir sezon izleyeceğiz. Çünkü Sevr Antlaşması gündeme gelecek. Memleketin yangın yeri olduğu, Cevdet’in tedavi altında olduğu, Tevfik’in başka bir kimlikle ortaya çıktığı, umudun karamsarlığa dönüştüğü bir sezonla açılış yapacak bu akşam Vatanım Sensin. İzlemeyi özlediğim bir dizi, o nedenle heyecanla yeni sezonu bekliyordum. Umarım beklediğimize değecek bir açılış yaparlar.

Haberin Devamı

Blu ve puhu iyi işlere imza atıyor

BU akşam Blu TV yeni transferi Sıfır Bir’i görücüye çıkarıyor. Aynı anda Puhu TV ise Fi’nin yeni sezonu Çi’yle izleyici karşısına çıkacak. Bu hamleleri desteklememek mümkün değil! Sıfır Bir internet dizisi olarak büyük ses getirmiş bir proje, özel olduğunu söylemeye gerek var mı bilmiyorum. Blu TV için şahane bir hamle. Diğeri çok satmış ve sevdiğimiz romanlardan uyarlanan ve harika bir ekiple çekilen Çi. Hem Blu TV, hem puhu TV çok yeni portallar ve güzel işlere imza atıyorlar. İleride çok daha güzel olacaklarına olan ümidim tam. O nedenle her ikisine de desteklemek lazım.

DİĞER YENİ YAZILAR