Ufak Tefek Cinayetler gerçek dışı ama derin bir gerçeklik taşıyor

Ufak Tefek Cinayetler gerçek dışı ama derin bir gerçeklik taşıyor

AY Yapım-Kerem Çatay, Pelin Diştaş’ın yapımcılığını, Cem Öget’in müziklerini, Meriç Acemi’nin senaristliğini Ali Bilgin’in yönetmenliğini üstlendiği Ufak Tefek Cinayetler salı akşamı Star TV’de başladı. Gökçe Bahadır, Aslıhan Gürbüz, Mert Fırat, Tülin Özen, Yıldıray Şahinler, Bade İşçil, Ferit Aktuğ, Selim Bayraktar, Tansu Biçer, Duygu Sarışın, Hayal Köseoğlu’nun rol aldığı dizi Tüm Kişiler’de 4.02 reytingle 8’inci, AB’de 5.94’le 2’nci, ABC1’de 5.40’la 4’üncü oldu. Oya, Merve, Pelin ve Arzu’nun liseden sonra bir araya gelişini ve geçmiş sırlarının ortaya dökülmesini anlatan dizi, ilk andan itibaren bizi, içine aldı ve hikayesini takip ettik. Gerçi kafamda pek çok soru vardı ama yine de merak duygusu beni finale kadar sürükledi. Öncelikle dizinin en rahatsız olduğum tarafıyla başlayacağım. Karakolda ifade verilirken geçmişe dönüşü sevmedim. Başta güzel bir açılış olduğunu düşünsem de, sürekli araya giren anlatıcılar bir süre sonra rahatsız etmeye başladılar. Merve karakterine bayıldım. Türkiye’de kaç tane Merve var ki, çok abartılmış dediğinizi duyar gibiyim. Belki Merve’nin maddi imkanlarına sahip çok fazla insan yok ama ruhunun kötülüğüne sahip o kadar çok kişi olduğuna iddiaya girebilirim. İnanmıyorsanız, etrafınıza bakın! Arzu o hayatın içindeki en gerçek karakter. Hep güçlünün yanında olan ve vicdanıyla beyni arasında kalıp susmayı tercih eden! İnsanların çok büyük bir kısmı Arzu gibi değil mi? Pelin kadar kıskanç kadınlarla dolu değil mi çevremiz? Oya bu hikayenin mağduru! Ama o da hakkını aramak için çok geç kalmamış mı?

Haberin Devamı

Aslıhan Gürbüz’e alkışlar

Kısacası stilize hayatların içinde ilk bölümde duyguları gerçek karakterler izlediğimizi düşünüyorum. Meriç Acemi’nin kalemine sağlık! Ay Yapım, işlerinde mekan hep başrolde oynar. Medcezir’de de, Cesur ve Güzel’de de, Çukur’da da, şimdi Ufak Tefek Cinayetler’de de bunu görüyoruz. Bu defa Merve’nin hakim olduğu bir semt hayatımızda... Yönetmen Ali Bilgin’in elindeki malzemeyi başka bir yere taşıdığını da düşünüyorum. Gelelim oyunculuklara... Zaten hikayenin merkezinde dört kadın var. Tabii ki en dişi karakter Merve. Aslıhan Gürbüz Merve karakterini öyle güzel giyinmiş ki, alkışlamamak elde değil. Gerçeklikten uzak ama kötülüğü en derin yerden anlatmış. Tülin Özen Arzu karakterinin suskunluğunu iyi yansıtmış. Gökçe Bahadır’ın da Oya karakterini giyindiğini düşünüyorum. Sadece Bade İşçil’e dair sürekli gözümü alamadığım bir durum var. O kadar zayıflamış ki, nerede Ezel’deki Bade İşçil derken buldum kendimi...

Haberin Devamı

Görüneni değil ardındakini arayacak

Ezcümle; Ufak Tefek Cinayetler gerçeklikten uzak görünen ama gerçekliği derinde taşıyan, görüneni değil ardındakini arayan, bize hangisinin öldüğünü sorgulatan, gerilim dozu biraz yüksek bir iş olacak gibi görünüyor. Fazlasıyla izlediğimiz yabancı dizi trüklerini taşısa da, ikinci bölümüne de bakılmayı hak ediyor. Bakalım Oya hayatını mahveden ve ondan anne olma hakkını elinden alan arkadaşlarıyla nasıl bir hikayeye yelken açacak? Herkesin eline sağlık!

beIN SPORTS HABER ücretsiz izlenecek

Haberin Devamı

5 kıta, 43 ülkede yayında olan beIN SPORTS HABER, Türkiye ve dünyadan spordaki en güncel olayları, son dakika haberleri sporseverlerle buluşturuyor. Kanalı Digiturk üyesi olmayanlar da izleyebiliyor. beIN SPORTS HABER Digiturk’te 83 No’lu kanalda yer alırken, Türksat ve Eutelsat uydularından şifresiz yayında. Kanalda dört ana haber kuşağıyla birlikte her saat başı Türkiye ve dünya gündeminde öne çıkan tüm gelişmelere yer veriliyor. Süper Lig ve TFF 1. Lig başta olmak üzere, beINSPORTS’un yayın haklarını elinde bulundurduğu tüm liglerdeki karşılaşmaların golleri ve özet görüntülerinin yayınlandığı kanalda, maç öncesi ve sonrası sürpriz yayınlar, maç sırasında stadyumlara yapılacak bağlantılar sporseverlerle buluşuyor.

DİĞER YENİ YAZILAR