Çukur derdini haftaya anlatacak

Ay Yapım-Kerem Çatay, Pelin Diştaş’ın yapımcılığını, Gökhan Horzum’un senaristliğini, Toygar Işıklı’nın müziklerini, Sinan Öztürk’ün yönetmenliğini üstlendiği Çukur, pazartesi akşamı Show TV’de başladı. Aras Bulut İynemli, Dilan Deniz Çiçek, Ercan Kesal, Perihan Savaş, Mustafa Üstündağ, Erkan Kolçak Köstendil, Rıza Kocaoğlu, Öner Erkan, Kubilay Aka, Nebil Sayın, Çetin Sarıkartal, Kadir Çermik, İrem Altuğ, Zeynep Kumral, Boncuk Yılmaz, Cem Uslu, Uğur Yıldıran, Aytaç Uşun, Elif Doğan, İlayda Alişan, Ece Yaşar, Mustafa Kırantepe, Halil Babür, Doruk Nalbantoğlu, Ilgaz Kocatürk, Doğancan Sarıkaya rol aldığı, Bülent Ersoy, Cahit Berkay, Hikmet Karagöz, Bülent Polat’ın konuk oyuncu olduğu Çukur, Tüm Kişiler’de 4.91 reytingle 5’inci, AB’de 6.04’le 2’nci, ABC1’de 6.52’yle 2’nci oldu. Pazartesi akşamının karışacağı belliydi ama asıl karışıklık önümüzdeki hafta başlayacak. Zira; Kayıt Dışı’nın yeni yeni kıpırdanmaya başlayan reytingi Çukur’un gelişiyle yeniden düşüşe geçti. Kırgın Çiçekler’de az da olsa reyting kaybetti. Fakat en büyük darbeyi zirvede otursa bile Söz aldı. Çünkü geçen haftanın reytingiyle kıyaslandığında sadece Tüm Kişiler’de yaklaşık 5 reyting kaybetti. İşin özü bu yarış haftaya büyük kızışır.

Haberin Devamı

Ercan Kesal’ı izlemek muazzamdı

Gelelim dizinin detaylarına... Çukur yeni bir dizi olmaktan çok İçerde’nin spin-off’u gibi bir his yarattı ben de... Oyuncu kadrosu, müzikleri, atmosferi sanki İçerde’nin Sarp ve Celal’siz devamı gibiydi. İlk bölüm tıpkı İçerde’de olduğu gibi mahallenin anlatılışı ve karakterlerin tanıtılmasıyla başladı. Uzun bir süre İdris Koçovalı ve onun hayatını izledik. Sonra Yamaç ve Sena’yı tanıdık. İşin özü Çukur mahallesinde yaşananlar Yamaç ve Sena ilişkisinden daha çok dikkatimizi çekti. Yine bir gazeteci kızla başlayan hikaye, İdris’in hayata bakışıyla devam etti. Dizinin sonuna kadar bu dizide ne izleyeceğimizi bilemedik. Sanırım bu bir Ay Yapım klasiği oldu. İlk bölüm bize anlatacağını söylemiyor. Dizi ikinci bölümden sonra başlıyor. İçerde başladığında “İçerde miyim, dışarda mı? İkinci bölümden sonra karar vereceğim” yazmıştım. Şimdi aynı hissi Çukur için hissediyorum. Yamaç babası İdris’in yerine geçecek. Kimyager-müzisyen Yamaç’ı şimdi racon keserken izleyeceğiz. Ağabeyi ve babasının intikamını alacak. İkinci bölümü heyecanla beklediğimi söyleyerek oyunculara geçmek istiyorum. Çünkü cast inanılmaz güzel olmuş. Ercan Kesal gibi şahane bir yeteneği izlemenin keyfi bambaşkaydı. Aras Bulut İynemli İçerde’de Mert’ti ama burada bambaşka bir adam yaratmış. Dilan Deniz Çiçek’in ekran enerjisine bayıldım. Fakat dizide üç yetenek var ki, onları bu dizide izlemek bambaşka bir keyifti. Bu ülkenin üç çok yetenekli komedi oyuncusu onlar... Mustafa Üstündağ, Erkan Kolçak Köstendil ve Öner Erkan... Üçünü de racon kesen sert adamlar olarak izlemek benim için muazzam keyifliydi. Gerçek oyuncunun her rolün altından kalktığının da kanıtıydılar. Rıza Kocaoğlu’nun Aliço yorumunun da bir alkışı hak ettiğini söylemeden geçemeyeceğim.

Haberin Devamı

Oyuncu kadrosu gönlümüzü aldı

Haberin Devamı

İlk bölümün en büyük sürprizi Bülent Ersoy’du. İdris’le rakı içip şarkı söylediği sahne son zamanların bence çekilmesi en zor sahnesiydi. Ezcümle; Çukur fazla altını çizile çizile yapılan göndermeleri, stilize edilmiş mahallesi, raconuyla pazartesinin dengesini bozar. Gerçi bize ilk bölüm derdini anlatamadı, Reji Uluç Bayraktar’ın rejisinin aynısıydı ama oyuncu kadrosunun kışkırtıcılığıyla gönlümüzü aldı. Yolu açık olsun, herkesin emeğine sağlık!

DİĞER YENİ YAZILAR