Vatanım Sensin İzmir Marşı’yla geliyor

Ekim ortası oldu Vatanım Sensin’den hala ses yoktu. Sokakta yürürken teyzeler kolumdan çevirip sorar olmuştu: “Oya kızım Vatanım Sensin niye başlamadı? Yoksa yayından mı kaldırıldı?” Herkese tek tek açıklama yapmak zordu. Neyse ki, Vatanım Sensin yeni sezon fragmanı çıktı da hepimiz rahatladık. İkinci sezon Cevdet’in küçük kızı Hilal’ın tutuklandığı tanıtımla açılış yaptı. İzmir Marşı’nı söyleyen Hilal’i ve ona zulmeden Yunan askerini gördük. Bu sezon Yunan Ordusu’nun Anadolu’yu işgalini izleyeceğiz. Geçen sezon perşembe akşamları ekrana geliyordu Vatanım Sensin. Ancak eylülde başlayan Ver Elini Aşk kafaları karıştırmıştı. Bu hafta gelen reytingler gösterdi ki, Ver Elini Aşk’ın yeri perşembe gününde sağlam değil! Vatanım Sensin kendi yeri ve saatine dönecek. Bu ayın son haftası Vatanım Sensin’in oyuna yeniden katılacağını ve perşembenin oyununu bozacağı aşikar! Hadi artık yarış başlasın!

Vatanım Sensin İzmir Marşı’yla geliyor

Çocuk jürisiyle çalıştık

TÜRSAK Vakfı tarafından 14’üncüsü düzenlenen Çocuk Filmleri Festivali’nde bu yıl benimde küçücük bir katkım oldu. En iyi filmi, çocuk jürisi seçecekti. Ödül töreni öncesinde onlarla bir araya geldik ve “Nasıl bir jüri üyesi olunur?” konulu atölye çalışması yaptık. Beş film izledik. Daha sonra da filmleri tartışmaya başladık. Gerçekten son zamanlarda en mutlu olduğum aktiviteydi. Çünkü hepsi zehir gibiydi. Tüm alt mesajları görmüşlerdi. Sevginin her şeyi çözebileceğini biliyorlardı. Uzun tartışmalar sonuncunda iki film arasında kaldık ve biraz zorlandık. Sonunda da savaşın gölgesinde tek başına kalan ve eski oyuncakları toplayan bir çocuğun hikayesinin anlatıldığı, Michal Zabka imzalı ‘Bir Yılbaşı Hikayesi’ni birinci seçtik. Ödül töreninde ise çocuklar sahneye çıkıp tek kelimeyle neden bu filmi seçtiklerini açıkladı. Sonuç; çocuklar hayattan şunu istiyor: Sevgi, barış, kardeşlik, arkadaşlık ve mutluluk!

Haberin Devamı

Vatanım Sensin İzmir Marşı’yla geliyor

Kenan çok güzel gülüyor

Başrollerini Kenan İmirzalıoğlu, Haluk Bilginer, Meryem Uzerli’nin paylaştığı, Onur Ünlü imzalı Cingöz Recai’yi önceki akşam galasında izledim. Filme dair inanılmaz büyük bir heyecanım olduğunu ve İmirzalıoğlu’nu binbir surat izleyeceğim için mutlu olduğumu geçen hafta yazmıştım. Peki, filmde ne izledim. Kenan İmirzalıoğlu’nun beyazperdeye de tıpkı televizyon gibi çok yakıştığını, Cingöz olmak için çaba harcadığını, gülmenin ona çok yakıştığını, Haluk Bilginer’i çok sevdiğimi... Cingöz Recai senaryosunda büyük boşluklar olduğunu, çok iyi kotarılabilecek bir filmi kaçırdıklarını düşünüyorum. Devamının geleceğinin sinyalini de verdiler. Umarım Kenan İmirzalıoğlu’nu daha çok gülümseyeceği projede izleriz. Çünkü inanılmaz güzel gülüyor.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR