Siyah İnci ilk bölümde derdini anlatamadı

Gold Film-Faruk Turgut’un yapımcılığını, Barış Aryay ve Mehmet Andiçen’in müziklerini, Yekta Torun ve Duygu Tankaş’ın senaryosunu, Erol Özlevi’nin yönetmenliğini üstlendiği Siyah İnci, perşembe akşamı Star TV’de başladı. Tolgahan Sayışman, Hande Erçel, Berk Hakman, Hüseyin Avni Danyal, Yeşim Büber, Nazmi Kırık, Neriman Uğur, Melis Sezen, Burak Altay, Çağla Demir, Mehmet Mehmedov, İpek Bağrıaçık, Selin Işık, Hakan Çeliker, Burak Çimen, Erman Erberk’in rol aldığı dizi Tüm Kişiler’de 3.20 reytingle 12’nci, AB’de 2.77’yle 9’uncu, ABC1’de 3.07’yle 11’inci oldu. Peki, Siyah İnci bize ne anlattı? İşte orada işler karışıyor. Çünkü ne yazık ki, ilk bölümün son dakikaları hariç günlük hayattan manzaralar dışında bir şey görmedik. Oysa ortada dizi konusunda uzmanlaşmış, artık olacak olayları izlemeden tahmin edebilen bir seyirci kitlesi var. Yıllardır o kadar çok melodram izliyorlar ki, artık olay akışını işin uzmanları kadar anlatabiliyorlar. O nedenle onları şaşırtmak öyle kolay değil! Bir de bambaşka bir alışkanlık edindiler, dizi süreleri uzadıkça bölüm içinde olan olaylar arttı. Hatta bazen bir bölümde olan olaylara yetişemez hale geldik. Bu da seyirciyi dinamik tutmayı sağladı. Artık reyting aslanın midesinde, konular kendini tüketmiş artık milyonuncu tekrara girmişken Siyah İnci’nin de değişen bu izleyici kitlesine uygun bir ilk bölümü ne yazık ki göremedik.

Haberin Devamı

Aşkla bakma işini çözmüş

Peki ne izledik? Efsaneye göre aşkını ispat etmek için siyah inci çıkartmaya giren bir Kenan, üvey babasının evlenmesine izin vermediği bir Hazal, eski aşkını galiba öldürmüş bir Vural ve günlük hayat koşuşturmaları... Zaten Vural’ın görür görmez Hazal’a aşkı, Hazal’ın kardeşinin çiğ eniştesine yan gözle bakma halleriyle olayın seyrinin değişeceğini ilk 5 dakika anladık. Kısacası dizi konuya ilk bölümde giremedi ve daha önce izlediğimiz onlarca dizinin sahnelerinden oluşan bir kolajla karşımıza çıktı. Ne yazık ki, bu da reyting listesinde onu gerilere itti. Bir dizi ilk bölümde çatışmasını seyirciye veremiyorsa sonuç hep böyle oluyor. Siyah İnci’nin acilen konuya girip çatışmasını sergilemesi gerekiyor. Gelelim oyunculuklara... Tolgahan Sayışman’ı bugüne kadar takım elbiseyle izlemiş biri olarak ben Kenan’ı sevdim. O bitirim hallerini de sevimli buldum. Ayrıca başka biri olarak karşımıza çıkmasını da destekliyorum. Hep holding patronu olmasından kendi adıma sıkılmıştım. Hande Erçel televizyon oyunculuğunda bir konuyu çözmüş. Nasıl bakması gerektiğini çok iyi biliyor. Üçüncü projesinde de bizi o aşk dolu bakışlara inandırdı. Kiminle partner olursa sanırım aşkına inanacağız. En önemli meseleyi çözmüş.

Haberin Devamı

Vural karakterinin açıkları vardı

Berk Hakman’ın canlandırdığı Vural karakterine dair birkaç kelam edeceğim. Berk Hakman çok iyi bir oyuncu. Bu karakteri de gayet iyi oynamış. Ancak karakterin ilk bölümde büyük açıkları vardı. Madem bu kadar psikopat bir adamı oynayacak, ona senaryonun daha çok pas atması gerekiyordu. Bu hikayede seyircinin ilk inanması gereken karakter Vural. Acısından hırçınlaşan bu adamı anlamadık. Hazal’ı görünce dağıldı ama Aziz’in karşısındaki tavrı neydi? Açıkçası anlamadım ve bu tutarsızlığı desteklemek imkansız. Prodüksiyonu gayet güzeldi Siyah İnci’nin... Fakat işte her şey dönüp dolaşıp bir yerde sıkışıyor. Bir dizinin ilk bölümünde ne anlattığını seyirciden gizlemek ne yazık ki tutmayan bir formül. Geçtiğimiz seneler ilk bölümde konuya giremeyen dizilerin başlarına neler geldiğini gördük. O nedenle Siyah İnci’nin ikinci bölümde acilen hızlanması gerekiyor. Herkesin emeğine sağlık!

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR