Tutsak nasıl başladı?

Tutsak nasıl başladı

Bu tüm kanalların yeni yayın dönemi tanıtım filmi yayınlandığında hiçbirini beğenmememe rağmen Kanal D’nin filmi içindeki oyuncular nedeniyle oldukça dikkat çekici görünüyordu. Zira; Kenan İmirzalıoğlu, Halit Ergenç, Engin Akyürek, İbrahim Çelikkol, Bergüzar Korel, Birce Akalay, Elçin Sangu gibi iddialı isimleri izledik. Ancak Kanal D elinde bu kadar star isim varken bu yıl değişik bir strateji izliyor. Eylülde tüm kanallar en iddialı isimlerle olan projelerini görücüye çıkarırken, Kanal D eylül ayında Ver Elini Aşk, Tutsak gibi projelerle yayın hayatına başladı. Fazla iddia iyi bir şey değildir. Seyircide çok büyük beklenti yaratır ve karşılayamazsa tepetaklak yok olur. Bunun daha önce yüzlerce örneğini izledik. Ancak bir proje “Ben geliyorum” diye bas bas bağırmadığında farklı bir etki yaratıyor. Bu kadar lafı Tutsak dizisine giriş yapabilmek için ettim. 1441 Productions-İrfan Şahin’in yapımcılığını, Gürkan Tanyas’ın senaristliğini, Yıldıray Gürgen ve Kerem Türkaydın’ın müziklerini, Serhan Şahin’in yönetmenliğini üstlendiği Tutsak, salı akşamı Kanal D’de ilk bölümüyle görücüye çıktı. Yalan yok, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ın yeni sezona başlayacağı gün, Dolunay geçen hafta reytinglerde alıp başını gitmişken zirveye yerleşmesini zaten kimse beklemiyordu. Üstelik tanıtımlarında yüksek bir iddiası yoktu. Ama yarattığı beklentiyi karşıladı. Pamir Pekin, Gülper Özdemir, Caner Şahin, Ayda Aksel, Seray Gözler, Murat Balcı, Yağmur Özbasmacı Mermer, Çağdaş Tekin, Güneş Emir, Özcan Varaylı, Ceyda Kasabalı ve Mehmet Gürhan’ın rol aldığı dizi; Tüm Kişiler’de 3.27 reytingle 5’inci, AB’de 4.07’yle 4’üncü, ABC1’de 4.00’şe 4’üncü oldu.

Haberin Devamı

Caner Şahin’in hastasıyız

Dizi İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazanan Elif’in mutluluğuyla başladı. Ancak her güzel anın kısa sürdüğünü hatırlatan bir yatak odası sahnesiyle gerçek hayata döndük. Küçücük bir genç kız yanında kendisinden 30 yaş büyük bir adamın yanında uyandı. Üstelik bu adam onun perdeleri açmasına bile izin vermiyordu, onu eve kilitliyordu. Biz ara ara kızın hayatına geri dönerek başına neler geldiğini gördük. Tüm bu olup bitenleri de gözetleyen bir komşu vardı karşıda, Bahadır... Üstelik Elif’in kocası Sadullah’la aynı işyerinde çalışıyordu. Sonunda Kenan Sadullah’la kapıştı, Sadullah kaçtı, Elif tek başına kaldı. Bir tutsaklıktan başka bir tutsaklığa atıldı. Bahadır’ın yardımıyla kocasının dolandırdığı ailenin yanına hizmetçi olarak girdi. Herkes onu arıyordu. Yine ilk bölümde Sadullah’ın karısı olduğu da ortaya çıktı. Kenan’ın yanına gelişiyle ilk bölüm finali oldu. Hikaye klişe, yer yer ağır melodram, müzikler fazla eski olmasına rağmen Gülper Özdemir ve Caner Şahin arasındaki uyum harikaydı. Dizi hızlı başladı ve 50 dakika akıp gitti, ondan sonraki 30 dakika duraksadı. Ancak sona doğru tekrar toparladı. Benim için klasik bir Türk dizisiydi. Beklentim bu kadardı ve bunu fazlasıyla karşıladı. Gülper Özdemir’i ilk kez başrolde izledik. Performansı görülmeye değerdi. Almancı olduğu telaffuzundan biraz belli oluyor. Zamanla onu da toplayacaktır. Caner Şahin’in zaten hastasıyım. Onu yıllarca ekranda izleyebilirim. Çok doğal, çok gerçek bir yerden oynuyor. Pamir Pekin’i son yıllarda daha durağan ama içinde volkanlar patlayan karakterlerde izlemeye başladık. Fakat sanırım en zoru Kenan olsa gerek... Zira, adam hep düz ve hiçbir şekilde kim olduğunun rengini belli etmiyor. Gizemini koruyor. İçindeki karanlığın neler yapacağını da ilerleyen bölümlerde göreceğiz.

Haberin Devamı

Durağan bir ilk bölümdü

Haberin Devamı

Ezcümle; Tutsak ilk bölümüyle klasik bir melodram olarak karşımıza çıktı. Ancak bu reytinglerle yoluna uzun süre devam etmesi çok zor. O nedenle hikayeye büyük hareket, dizinin gününe müdahale lazım. Çünkü her ne kadar ilk bölümden bize derdini anlatsa da; her an bir olay olmasına alışmış izleyici için durağan bir ilk bölüm izledik. Herkesin emeğine sağlık!

DİĞER YENİ YAZILAR