Arka Sokaklar da konsepte uydu

Arka Sokaklar da konsepte uydu

Bir kuşak değiştiren dizimiz Arka Sokaklar Cuma akşamı 12’nci sezonunu açtı. Sezon finalinde Suat’a araba çarpmıştı ve yoğun bakımdaydı. Zaten her sezon finali birinin hastanede yoğun bakımda oluşuyla bitiriyordu. O nedenle Suat’ın son anda kurtulacağına inanmıştım. Ancak ne yazık ki, Arka Sokaklar bu defa sağ gösterip sol vurdu. 11 sezon boyunca ailemizin annesi olan Suat ölerek diziden ayrıldı. Figen Evren öyle bir Suat karakterine hayat verdi ki, kocasına çok aşık, çocuklarını her an düşünen ve hep bağıran şahane bir anneydi o. Ne yalan söyleyeyim, tüm bölüm gözüm onu aradı. Cenazesi de oldukça acıklıydı. Ancak benim en çok etkilendiğim sahne; Hüsnü’nün Mesut’a telefonda eşini kaybetmenin ne demek olduğunu anlattığı sahneydi.

Senaristlerin kalemine sağlık, gerçekten insanın diğer yarısını kaybetmesini kalbimizin tellerini titreterek anlatmışlar. Bu yıl Arka Sokaklar da konsept değişikliğine gitmişti. Malum, ekranda asker dizileri aldı başını gidiyor. Her zaman gündeme ayak uyduran dizi Arka Sokaklar bundan geri kalmadı. Mesut’un Gaziantep’e tayinin çıkmasıyla dizinin bir bölümü dağdaki

Haberin Devamı

çatışmalara kaydı. Bir yanda İstanbul’daki operasyonlar, diğer tarafta Gaziantep’teki çatışmalarla yeni sezon ilk bölümü tamamlandı. Yine acı, ölüm, gözyaşı, kan, çatışma vardı Arka Sokaklar’da... Belli ki, bu sezon aksiyonu bol bir Arka Sokaklar izleyeceğiz. Yeni sezon ilk bölümü reytinglerde zirveye oturamadı. Şevkat Yerimdar ve Kalp atışı reytinglerini yükseltirken, Arka Sokaklar Tüm Kişiler’de 6.36 reytingle 2’nci, AB’de 4.02’yle 5’inci, ABC1’de 4.76’yla 3’üncü oldu. Haftaya yarışa Aşk ve Mavi’de katılıyor. Bakalım, cumanın zorlu yarışından Payitaht Abdülhamit de gelince kim karlı çıkacak?

Arka Sokaklar da konsepte uydu

Pazartesi kumandanın sahibi belli olacak

Bu sezon pazartesi akşamları yaşanacak yarışı heyecanla bekliyorum. Bir tarafta Star TV’nin Söz’ü, diğer tarafta Fox’un Kayıt Dışı dizisi, Show TV’de Aras, atv’de Kırgın Çiçekler, Kanal D’de İsimsizler... İsimsizler geçen hafta yeni sezon ilk bölümüyle ekrana geldi ve zirveye oturdu. Yarın Kayıt Dışı, Söz ve Kırgın Çiçekler yarışa katılıyor. Anlayacağınız büyük mücadele başlıyor. Yarın Kırgın Çiçekler üç erkek işine karşı yarışacak. Üstelik üçüncü sezonunda ve bu kez büyük bir acıyla açılıyor. Kadın izleyiciyi alacağı çok belli! Ancak bu yarışın şanslı dizisi Söz gibi görünüyor. Zira, sezonu zirvede kapatmıştı. Ancak Kayıt Dışı büyük merak yarattı. Tanıtımları gerçekten çok etkileyici. Askerler, özel kuvvetler, ajanlar, yetimhanede büyüyen kızlar arasında salı sabahı pazartesi akşamı kumandayı kimin ele geçirdiğini anlayacağız. Sonuçlar pazartesi akşamı erkeklerin mi yoksa kadınların mı kumandanın hakimi olduğunu gösterecek.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR