Tertemiz bir ilk bölümdü!

Sonunda büyük gün geldi ve geçti. “Shameless’tan Bizim Hikaye olur mu?” tartışmaları da perşembe akşamı Fox TV’de ekrana gelen ilk bölümle sona erdi. Sonuçta izlediğimiz şeyin adındaki ironiyle birlikte Bizim Hikaye, yani bizden olduğunu da görmüş olduk. Dizi, ana çatısı ve karakter tasarımlarında Shameless’a fazlasıyla beslense de tamamen Türkiye’ye uyarlanmış bir iş olmuştu. O nedenle Bizim Hikaye’yi Shameless’la kıyaslamadan yepyeni bir iş gözüyle değerlendirmekte fayda var. MEDYAPIM-Fatih Aksoy’un yapımcılığını, Merve Girgin Aytekin’in süpervizörlüğünü, Hatice Meryem ve Banu Kiremitçi Bozkurt’un senaryo uyarlamasını, Cem Tuncer ve Kerem Türkaydın’ın müziklerini, Serdar Gözelekli’nin yönetmenliğini yaptığı Bizim Hikaye’de; Hazal Kaya, Burak Deniz, Reha Özcan, Nesrin Cavadzade, Yağız Can Konyalı, Nejat Uygur, Zeynep Selimoğlu, Alp Akar, Ömer Sevgi, Evrim Doğan, İsmail Karagöz, Serra Pirinç, Pınar Töre, Berkay Akın, Mehmetcan Mincinozlu, Korhan Fırat rol alıyor. Çok beğendiğim jenerik müziğinin sözleri Abdullah Özdağan’a, bestesi Volkan Sönmez’e ait. Çağatay Akman Bizim Hikaye şarkısını çok güzel yorumlamış. Dizi, Tüm Kişiler’de 4.40 reytingle 4’üncü, AB’de 4.49’la 3’üncü, ABC1’de 4.69’la 3’üncü oldu.

Haberin Devamı

Tertemiz bir ilk bölümdü

Hazal ve Burak’ın kimyası olmuş

Bizim Hikaye, ilk bölümüyle bize Filiz ve kardeşlerinin hayatının zorluğunu anlattı. Onlar kendi İstanbul’larında alkolik bir baba ve annesizlikleriyle birbirlerine hem anne, hem de baba olmuş kardeşlerdi. Üstelik işin güzel tarafı tüm zorluklara rağmen fakirliğe lanet etmiyor, yine de bir arada olmanın keyfini sürüyorlardı. Kendi adıma uyarlamada en çok buna sadık kalınmasını sevdim. Yönetmen Serdar Gözelekli sinematografik bir atmosfer yaratmış. Üstelik duygu sağmada çok yol kat etmiş. Önceki işlerinin üzerine koyarak ilerlemiş. Bizi Elibol Ailesi’nin çaresiz mutluluğuna inandırdı. Filiz’in kardeşlerinin annesi rolünü üstlenmesi ve son ana kadar küçücük bir genç kız olduğunu hatırlamaması da etkileyiciydi. Hazal Kaya genç kuşak oyuncular arasında çok beğendiğim bir oyuncudur. Sosyal hayatımda da en sevdiğim arkadaşlarımdan biridir. Fakat onu eleştirenlerin başında da ben gelirim. Bu dizinin tüm sürecine şahidim. Teklif geldiği günden beri nasıl hazırlandığını, daha iyi olması için harcadığı emeği gözlerimle gördüm. O nedenle ekran karşısında Filiz’i izlerken Hazal’ı unuttum, hikayeye kapılıp gittim. Babasının elini tutup kendisini onaylattığı sahnede gözlerim bile doldu. Burak Deniz hikayenin ortasına bomba gibi düştü. Barış beyaz atlı kahraman gibi geldi ama o beyaz at bazen griye hatta siyaha dönüşecek izlenimini de verdi. Hazal Kaya ve Burak Deniz’in arasındaki kimyada olmuştu. Bu ikili konuşulur.

Haberin Devamı

Bol tekrarlar 4 reyting barajını aşar

Reha Özcan, Nesrin Cavadzade tam olması gerektiği kadar ölçüde varlardı ilk bölümde... Yalnız kardeşleri oynayan oyuncular için cast direktörünü tebrik etmek lazım. Hepsi birbirinden iyiydi. Yağız Can Konyalı ve Nejat Uygur şahane kardeş olmuşlardı. Yağız Can Konyalı’nın kamera karşısında rahatlığı gözden kaçmadı. Büyüyünce onu çok konuşacağız. Demedi demeyin!

Haberin Devamı

Ezcümle; Bizim Hikaye rejisinden senaryo uyarlamasına, oyunculuklarından müziklerine tertemiz bir ilk bölümdü. Üstüne emek harcandığı ve fire vermemek için uğraşıldığı çok belliydi. Shameless’ı unutup izlediğimizde ben Filiz ve Barış’ın aşk yaşama ihtimalini sevdim. Rahmet ve Hikmet’in kardeşliğini, Tülay’ın en yakın arkadaşlığını, İsmet’in o bonus kafasını izlemeye devam etmek isterim.

Ancak dizi 4 reyting barajını ilk bölümüyle geçemedi. Fox TV, ilk bölümü bol tekrarla yayınlarsa ikinci bölümde yükselme şansı yüksek. Herkesin emeğine sağlık!

DİĞER YENİ YAZILAR