Yaz dizilerinde son durum

Bu yaz sezonu geçen yıllara göre daha az dizi vardı. Fox TV, nisan ayında başlattığı Şevkat Yerimdar ile erken sezon açtı ve karşılığını aldı. Ancak yazın başlayan Deli Gönül ve Bu Sayılmaz’da hayal kırıklığına uğradı. Star TV, yaz sezonu için Ateş Böceği ve Dolunay’la yola çıktı. İkisinde de başarıya ulaştı. Show TV Kalp Atışı ve Rüya’yla yaz sezonunda var oldu. Özellikle Kalp Atışı beklenmeyen yaz reytinglerini kanala yaşattı. Atv, Kanatsız Kuşlar dizisiyle tek atımlık bir kurşuna tutundu. Karşılığını da aldı. Kanal D; Meryem, Çocuklar Duymasın, Adı Efsane, İki Yalancı’yla yaz sezonunu açtı. Ancak 4’te 2 başarıya ulaşabildi. Bu yaz 5 ulusal kanalda PT’de (Prime Time) yayınlanan 12 dizi oldu. Peki, ilk önce kim havlu attı? Kanal D’de ekrana gelen Adı Efsane ilk havlu atan dizi oldu. Onu yine Kanal D’den İki Yalancı takip etti. Pazartesi akşamı final yapıyor. Fox TV’nin Deli Gönül’ü de gidenler arasına adını yazdırıyor. Dizi 10’uncu bölümde final yapıyor.

Ateş Böceği gün değiştiriyor

Madem eylül ayı geldi. Her kanal iddialı projelerini görücüye çıkarmak için gün sayıyor, öyleyse yaz dizilerinin akıbetinin ne olacağı sorusu da kafalarımızı kurcalamaya başladı. Öncelikle görünen köy kılavuz istemiyor. Reyting sonuçlarına bakıldığında kalan 9 diziden sonra ilk giden Fox TV’de yayınlanan Bu Sayılmaz olacak gibi görünüyor. Show TV’de ekrana gelen Rüya’nın da şansı reytinglerini yükseltmesine bağlı. Salı akşamları 5 reyting barajını henüz geçemedi. Belki gün değişikliğiyle reytingini yükseltebilir. Star TV’de ekrana gelen Ateş Böceği tüm yaz kanalına kazandırdı, son haftalarda reytingini de yükseltti ancak eylülde gün değişikliğine gideceği açıklanan ilk dizi oldu. Kanal D’de ekrana gelen Meryem şimdilik iyi gidiyor. Ancak TRT 1’de ekrana gelen Diriliş’n gelişiyle onun da yeri sarsılacaktır. Aynı durum Star TV’de ekrana gelen Dolunay dizisi için de geçerli! Zira, atv’de yayınlanan Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ın gelişiyle reyting kaybına uğraması muhtemel! Atv’de ekrana gelen Kanatsız Kuşlar perşembe akşamında bu yaz kanalı ortalamada tuttu. Ama yeni dizilerin gelişiyle şansı düşecektir.

Haberin Devamı

Ekimde gerçek kazananlar gelir

Haberin Devamı

Çocuklar Duymasın’ın akıbetini de yeni sezonun pazar işleri belirler. Tüm bu tabloya bakıldığında bu yazdan en karlı çıkan Şevkat Yerimdar ve Kalp Atışı olur. Özellikle Şevkat Yerimdar’ın cuma akşamları Arka Sokaklar, İstanbullu Gelin ve Aşk ve Mavi’ye kafa tutmak için hazırlandığı çok belli. Bir yazı daha Nazlı-Ferit, Aslı-Barış, Eylül-Ali Asaf, Haluk-Meltem, Meryem-Savaş-Oktay, Serkan-Duygu, Melis-Hakan, Şevkat-Esin, Mehmet-Fatmanur, Küçük Semiha-Armağan, Nefise-Muzaffer, Elif-Bulut çiftleriyle geçirdik. Hoş geldin Eylül. Şimdi yazdan sonbahara geçişimizde biraz afallarız. Ancak ekim ayında gerçek kazananlar ortaya çıkacaktır. Tüm yazı güzel geçirmemizi sağlayan dizi ekiplerinin emeğine sağlık! Herkese mutlu bayramlar!

Bayramlık not:

Bir GSM operatörü Bayram Olsun diye bir kampanya başlattı. Amaç huzurevlerinde yaşayan yaşlılarımızla canlı telefon bağlantısı yapmak. Bu aramalar ücretsiz. Siz de orada yaşayan yaşlılarımızı hatırlamak ve onları bir nebze olsun güldürmek isterseniz bu uygulamaya bakın derim.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR