Mesele kas değil, bir anlasanız!

Eskiden böyle miydi? Kadının estetik bedeni dergileri, gazeteleri süslerdi. Güzel kadınlar ekranda herkesten 1-0 önde olurdu. Hatta gazetelerin arka sayfalarında “Arka kapak güzeli” olurdu. Gerçi o zamanlar kadın bedeninin kullanılmasından rahatsızdım ve hep muhalefet ederdim. Fakat durum birkaç yıl önce değişti. RTÜK’ün cezaları da bunu artırdı. Bu defa da ibre erkeklere döndü. Şu anda erkek bedenine karşı müthiş bir teşhircilik uygulanıyor. Bir erkek kası mevzusudur gidiyor. Spor salonlarını sixpack yapmak isteyen erkekler dolduruyor. Göbeğinde biraz yağ olan erkek utanıyor. Çeşme’de, Bodrum’da plajlarda kassız erkek görmeniz mümkün değil! Erkekler sanki kaslı olmazsa büyük bir suç işlemiş gibi hissediyor. Bir kas çılgınlığıdır gidiyor. Tabii ki bu dalga ekranı da sarmış durumda!

Havuz sahnesi kabak tadı verdi

Peki, bunu başımıza kim sardı? Tarih 7 Eylül 2011. Kanal D ekranında Kuzey Güney dizisi başladı. Kıvanç Tatlıtuğ, Kuzey rolüyle dövüşe çıktığında ekranda uzun yıllar sürecek ve bir toplumun genç erkeklerini spor salonlarından bir daha çıkarmayacak fitili ateşledi. Hepimizin hayatına sixpack kavramını soktu. Kusursuz fiziğiyle kadınların aklını çeldi, erkekleri vücutlarından utandırdı. İşte o gün bugündür her şeyin kriteri değişti. Kadınlar kaslı erkeklerle beraber olmak istiyor. Kanallar kaslı erkeklere başrol veriyor. O nedenle erkek oyuncular işi gücü bırakmış kas yapmanın derdine düşmüş durumdalar! Özellikle yaz dizilerinde bir havuz sahnesi var ki, kas yapmadan o sahneyi taşımak mümkün değil! Nedense her yaz dizisinde başrol erkek oyuncusu evinin havuzunda müzik altında yüzüyor. Öyle saçma, öyle gereksiz bir detay ki bu sahne, artık kabak tadı verdi. Bir de başrol kadın oyuncusunun havuzdan çıkan adamı görüp gözlerini büyütüp ağzının suyunun akması artık çok sıkmaya başladı.

Haberin Devamı

Vücuda değil gözlere odaklanın

Kıvanç Tatlıtuğ kas yaptı yapmasına ama oyunculuğunu da geliştirmek için çok çaba harcadı. Yani anlayacağınız mesele kas meselesi değil üstadım! Sporunu yap, kasını da istiyorsan yap ama fiziğin kadar oyunculuğuna da yatırım yap. Aksi taktirde kasını gösteren, çapkınca bakmaktan başka hiçbir duyguyu ekrandan izleyiciye geçiremeyen erkeklerle dolu bir ekranın ötesine geçemeyeceğiz. Vücudu bırakıp gözlere odaklanırsanız, duyguların nasıl geçmediğini göreceksiniz.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR