Börü “Çekilin babanız geliyor” diyor

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde Star TV’de bir tanıtım yayınlandı. “Hazır olun sızamadıkları bir siz kaldınız” diyen karizmatik bir ses duydum ekranda! O anda kafamı telefonumdan kaldırıp ekrana kilitlendim. Müzik zaten içine alıyordu. Boş bir alanda Polis Özel Hareket kostümlü oyuncular yürüyorlardı. Oyuncuları tanımak bile zordu. Karizmatik ses tekrar devreye girdi. Haluk Bilginer zannettim ama dikkatli dinleyince Mesut Akusta olduğunu anladım. Bu defa “Fethullah’ın itleri sizi hedef alacak” cümlesi geldi. Ağzım açık kaldı. Cesurdu ve bu teaser’ı 15 Temmuz darbe girişimin birinci yılında yayınlamak kesinlikle ticari anlamda çok akıllıcaydı. Başa sarıp tekrar izledim. Börü, basit ve yalın tanıtımdı. Ama 1 dakika 20 saniyede bize çok şey anlatıyordu. Ekranın stilize dünyasından çok uzaktı. Yıllardır yazdığım “Basit ama yeni işler lazım ekrana” yazılarımın vücut bulmuş hali gibiydi. Her yapımın stilize olduğu bir yerde de o yalınlığıyla “Ben farklıyım” dedi.

2014-2016 yılları anlatılacak

Haberin Devamı

Peki, Star TV’de sonbaharda ekrana gelecek Börü bize ne anlatacak? Aslında tanıtımda bize çok önemli bir detay veriliyor. Çünkü “Dağ 2’yi yapanlar” diye bir yazı çıkıyor. Bu bir saniyelik bilgi bize şunu söylemek istiyor. Dağ 1 ve Dağ 2 ama özellikle Dağ 2 sinemada yeni bir dönem başlattı. İyi oyuncularla, yalın bir dille, konjonktürü doğru okuyarak, farklı bir rejiyle büyük bir başarıya imza atılabileceğini gösterdi. Zaten ondan sonra da ekranı asker dizileri kapladı. Önce Kanal D’nin İsimsizler’i, sonra Star TV’nin Söz’ü ve Fox TV’nin Savaşçı’sı geldi. Hepsi Dağ 2’nin rüzgarını arkasına alarak reytingleri sildi süpürdü. İşte bu tanıtım sanki tüm o asker dizilerine “Çekilin babanız geliyor” der gibiydi. Kendimi göstermek için süslenmeme, çok konuşmama gerek yok. Buyrun 2014-2016 yılları arasında var olan Polis Özel Hareket Birimi’nin içindeki Börü Timi! Türküm demekten mutlu olanların öyküsü...

60 dakikada da takipçisi olsunlar

Kadroda Ahu Türkpençe, Serkan Çayoğlu, Emir Benderlioğlu, Fırat Doğruloğlu, Murat Arkın, Ahmet Pınar, Can Nergis, Armağan Oğuz ve Mesut Akusta var. Dağ 1 ve Dağ 2’nin yapımcıları CaglarArts ve Insignia ekrandaki ilk dizilerinde Star İç Yapımlar ile güçlerini birleştirdi ve özel kanalların ilk 60 dakikalık mini dizisine imza atıyorlar. 6 bölümden oluşacak Börü’nün finalini ise 2018 yılında beyazperde de izleyeceğiz. Yazar-yönetmen Alper Çağlar’ı Büşra filmini çektiğinden beri takipteyim. Panzehir, ardından da Dağ serileriyle konsept yaratmak konusundaki yeteneği ve zekasını hepimize gösterdi. Şimdi de karşımıza Börü’yle çıkıyor. Bu kez seri yaratıcısı olarak! Gerçek hikayelerden esinlenecek olan Börü’nün ekranda bir yeniliğe yol açacağı kuşkusuz! Umarım sektör 60 dakikalık diziler konusunda da bu ekibin takipçisi olur.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR