Aşk beyinde başlar kalpte yaşar

Aşk beyinde başlar kalpte yaşar

Doctors isimli Kore dizisinden ekrana uyarlanan, MF Yapım-Faruk Bayhan’ın yapımcılığını, Makbule Kosif, Eda Tezcan, Gülsev Karagöz, Zafer Özer Çetinel, Melis Veziroğlu Yılmaz senaryosunu, Yusuf Pirhasan’ın yönetmenliğini üstlendiği Kalp Atışı, cuma akşamı ilk bölümüyle Show TV’de görücüye çıktı. Öykü Karayel, Gökhan Alkan, Ege Kökenli, Ali Burak Ceylan, Hakan Gerçek, Fatih Dönmez, Barış Aytaç, Metin Coşkun, Vedat Erincin, Hasan Şahintürk, Selahattin Paşalı, Barış Aytaç, Başar Doğusoy, Burcu Türünz, Ceylan Ceylan, Erdem Kaynarca’nın rol aldığı ve Rüçhan Çalışkur’un konuk oyuncu olduğu ilk bölüm beni hayli şaşırttı. Zira; tanıtımlarını izlediğimde Zeyna gibi olan Eylül gerçekçi gelmemişti. Öykü Karayel’in liseli bir kızı oynamasına da inanmayacağımı düşünmüştüm. Ancak dizinin başlaması ve bitmesi sürecinin nasıl geçtiğini anlamadım. Kalp Atışı; Tüm Kişiler’de 3.09 reytingle üçüncü, AB’de 2.90’la ikinci, ABC1’de 3.17’yle ikinci oldu.

Zeyna doktor Eylül

Kalp Atışı; hastanenin acilini basan birkaç zorbanın kadın doktor olduğu için Eylül’ü küçümsemesiyle başlıyor. Ancak o kadın doktorun içinden bir Zeyna çıkıyor ve o zorbaları yerle bir ediyor. Üstelik “Hepinizi ben tedavi edeceğim” diyerek... Ardından da bizi geçmişteki acılı, aksiyonlu, umutlu, kederli hikayesine götürüyor. Annesi yanında ölmüş, babası başkasıyla evlenmiş, yüksek zekalı olduğu için uyum problemi olan, herkese posta koyan ve iyi dövüşen Eylül babası tarafından babaannesinin yanına Marmaris’e tabiri caizse atılıyor. Hayatı boyunca gerizekalı olduğu söylenen Eylül, Ali öğretmenle tanışınca yüksek zekalı olduğu ortaya çıkar. Her şeyi şiddetle çözmeye alışan Eylül’ün kurtuluşu da Ali öğretmen olur. Hamile bir kadını yanında oğlu varken kurtaran Ali ve Eylül’ün hikayesi de o anda başlıyor. Eylül ilk kez bir umuda tutunuyor ve doktor olmaya karar veriyor. Ta ki kader ağlarını örüp onu yeniden bir bataklığa atana kadar... Fakat Ali öğretmenin söylediği; aşk beyinde başlar, kalpte yaşar cümlesini hiç unutmadan...

Haberin Devamı

Pirhasan’ın takipçisiyim

Haberin Devamı

Gökhan Alkan ve Öykü Karayel çifti son yıllarda gördüğüm en uyumlu çift olmuş. İtiraf ediyorum, bu ikiliden bu kadar uyum yakalanabileceğini hiç düşünmemiştim. Alkan’ın saçlarını değiştirmesini de sevdim. Rüçhan Çalışkur ilk bölümde konuk oyuncu olarak yer almış ama insan keşke daha fazla onu izleseydik diyor. Yusuf Pirhasan’ı Seviyor Sevmiyor dizisinde de çok beğenmiştim. Ancak Kalp Atışı’nın bu zor dünyasını öyle güzel kurmuş ki, Öykü Karayel gibi çıtı pıtı bir kız bir bölüm boyunca neredeyse 30 kişiyi dövdü ve bizi inandırdı. Öğretmen ve öğrenci arasında yaşanan o saf aşkı da hissettirdi. Bundan sonra Pirhasan’ın sıkı takipçisiyim. Kalp Atışı, adını hiç sevmememe rağmen hikayesi, diyalogları, rejisi ve oyunculuk performansıyla beni ilk bölümüyle içine çekti. İkinci bölümü de merakla bekliyorum. Yolu açık olsun!

DİĞER YENİ YAZILAR