Hadi artık dön Gülse Birsel!

Bayramda ekran tatiline çıktım ve televizyonu hiç açmadım. Üç günlük kısa tatilimde kitap okudum ve haberleri takip ettim. Benim için en güzel haberlerden biri Gülse Birsel’den geldi. Eğri oturup doğru konuşalım. Bu ülkede gelmiş geçmiş en iyi komedi dizisi Avrupa Yakası’dır. Bir daha onun ritminde, hikayesinde ve samimiyetinde çok az dizi izleyebildik ekranda... Birsel daha sonra Yalan Dünya yaptı ama o da Avrupa Yakası kadar ses getirmedi. Uzun süredir ara vermişti Birsel. Şimdi yazın bir sinema filmi, kışın da yeni bir sit-com’la döneceğinin müjdesini verdi. Bayram hediyesi buydu. Uzun süredir ekranda komediye hasret kaldığımızı yazıyorum. Tabii ki pek çok komedi dizisi yapılıyor ama Avrupa Yakası’nın tadında bir iş izleyemedik. O nedenle Gülse Birsel’in açıklaması beni heyecanlandırdı. Hadi artık ekrana dön Gülse Birsel ve özlediğimiz komedi dizisiyle bizi tanıştır.

Aynı taktikle gelen başarı

Arka Sokaklar yine yaptı yapacağını! 13’üncü yılında yine bir sezon finalinde zirveye oturdu. Üstelik hep aynı taktiği uygulayarak yine yanılmadı. Sezon finalinde her yıl olduğu gibi önemli karakterlerden biri ölecek mi sorusunu seyircinin kucağına bıraktı ve tatile çıktı dizi... Bu sezonun talihlisi Suat Çoban’dı. Aksiyon dizisi diye başladığımız sezon finalini gözyaşları içinde bitirdik. Her sezon olduğu gibi... Arka Sokaklar bir konsept dizisi ve var olan çizgisini hiç bozmuyor. Tutmuş bir yapısı olduğunu kabullenmiş ve Amerika’yı yeniden keşfetmiyor. İyi de yapıyor. Aksi taktirde konseptin yapısını bozabilir. Zaten 14’üncü yıla taşınan başarısını da konseptine sadık kalarak taşıyabiliyor.

Haberin Devamı

Zorlama final izledik

Cesur ve Güzel hikayesini tüketmiş ve sona zaten gelmişti. O nedenle final yapması kaçınılmaz sondu. Ancak bu kadar zorlama bir finali de seyirci olarak hak etmediğimizi düşünüyorum. Ben haftalarca bu diziyi izledikten ve çoğu bölümüne övgü yağdırdıktan sonra Rıza’nın kaçırdığı, babasının kapıyı açtığı için vurduğu bir Sühan hikayesini fazla zorlama buldum. Kaldı ki, 5 ay komada kalan Sühan’a Cesur’un anlattığı babalarımız tanışmasaydı da biz birbirimizi bulurduk masalı dizi içinde dizi olmasına neden olmuş. 5 ay komada kalıp doğuma giren ve oradan hiçbir şey olmamış gibi çıkan Sühan’a madalya vermek istiyorum. Sühan 5 ay sonra komadan çıkar çıkmaz, fizik tedavi bile almadan koluna çocuğu alıp hiçbir şey olmamış gibi Cesur’a çocuklarını gösterdi. Helal olsun!

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR