İçerde’ye mutlu son yakıştı

İçerde’ye mutlu son yakıştı

Bu sezonu kendi açımdan mutsuz geçirdiğimi defalarca dile getirdim. Eskiden keyifle izlediğim en az 5 dizim olurdu, bu sezon ne yazık ki samanlıkta iğne aradım. Show TV’de ekrana gelen, Ay Yapım imzalı İçerde ilk bölümüyle beni arada bırakan işlerden biriydi. İçerde mi yoksa dışarda mı olduğuma karar verememiştim. Ancak ikinci bölümünden sonra öyle bir hikayenin içine attı ki bizi her hafta heyecanla beklemeye başladım. 39 hafta boyunca hikaye yer yer kendini tekrar etti, söylendiğim onlarca an oldu ama konsepti belli, hikayesi ters köşe, rejisi muazzam, prodüksiyonu gerçekçi, oyunculukları alkış alan bir iş çıktı ortaya... Belki de en çok 39 bölümde final yapacağını bilmek ve sonunun başından yazıldığını bilmek rahatlatmıştı beni... Çağatay Ulusoy Sarp rolünü iyi giyinmişti. Bölüm içinde onu hem mafya, hem de polis olarak izliyorduk. Aynı durum Mert yani Aras Bulut İynemli içinde geçerliydi. Birbirlerine düşman olan ama birbirlerine hasret kalmış iki kardeşti onlar... Bir Umut’un peşine takılıp gittiler. Çetin Tekindor; kebapçı Celal karakteriyle bir fenomene imza attı. Mustafa Uğurlu Yusuf Müdür olarak unutulmaz bir karaktere hayat verdi. Nihal Koldaş gözü yaşlı anne Füsun’la her hafta bizi ağlatmayı başardı. Bensu Soral diziye düşük başladı ama her hafta performansını katlayarak devam etti. Damla Colbay, gazeteci kız Eylem, bizim meslek için fazla naifti ama dizide saflığın sembolüydü. Gözde Kansu her dizide farklı bir kadın olarak karşımıza çıkıyor. İçerde’de Celal’in karısı Yeşim olarak bizi ters köşelere boğdu. Rıza Kocaoğlu’na psikopat rolleri çok yakışıyor. Ezel’deki Temmuz’dan sonra Davut nev-i şahsına münhasır bir karakterdi. Uğur Yücel diziye sonradan dahil oldu. Ama özlediğimiz sert adam karakteri yani Kudret’i hepimize sevdirdi. Son bölümlerin konuk oyuncusu Levent Can’dı. Haluk Müdür olarak Celal’i hapse attı.

Haberin Devamı

Nebil Sayın’a alkışlar

İçerde’nin en güzel yanlarından biri de sinematografik yüzlerin dizide yer almasıydı. Yıldıray Şahinler öyle bir Alyanak yarattı ki, ekranın efsane karakterleri arasına adını yazdırdı. Nebil Sayın’ı bugüne kadar tanımadığım için resmen utanıyorum. Coşkun öyle bir karakterdi ki, sevgiyle nefret arasında sıkıştırıp bıraktı bizi Nebil Sayın. Ona kocaman alkışlar! Seyithan Özdemir’i daha önce Sarmaşık’ta izlemiştim. İçerde’de Minik karakteriyle bambaşka bir adamdı. Finalde de fedakarlığıyla alkışı aldı. Duygu Sarışın Sema, Barış Kıralioğlu Musa, Uğur Yıldıran Selim, Deniz Gürzumar Barış, Esra Kılıç Fulya, Beran Soysal Gökhan, Erdağ Yenel Berke, Tevfik Erman Kutlu Barbaros, İlber Uygar Kaboğlu Mustafa, Çağan Efe Ak küçük Sarp, Emir Dinçer küçük Umut olmasaydı bu dizi eksik kalırdı. Senaristler Ertan Kurtalan, Toprak Karaoğlu ve Volkan Sümbül’ün kalemine sağlık! 39 hafta 140 dakika ritmi düşürmeden aksiyon dizisi yazmak herkesin harcı değildir. Yönetmen Uluç Bayraktar tartışmasız Ezel, Karadayı ve İçerde’yle Türk televizyon tarihine bambaşka bir reji anlayışı getirdi.

Haberin Devamı

Sosyal sorumluluk projesi oldu

Final gecesi İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşti. Çünkü İçerde sadece bir dizi olmaktan çıkıp bir sosyal sorumluluk projesine dönüşmüştü. Seyirciye bilet satıldı. Tüm gelir MİKA-DER İÇERDE Rehabilitasyon Merkezi’ne bağışlandı. Seyirciyle izlemek benim için farklı bir deneyimdi. İlk defa kötü karakterlerin bile öldüğünde çılgınca alkışlandığını gördüm. Gelelim final bölümüne... Haftalardır Sarp mı yoksa Umut mu ölecek diye bir beklenti yaratılmıştı. Ancak pazartesi günü de yazmıştım. İçerde ters köşeleriyle bilinen bir işti. Bu kadar bariz bir final yapamazdı. Üstelik seyirci bence mutlu son istiyordu. Bölüm başladı. Önce senaryo bize Sarp’ın ölebileceği izlenimi verdi, bir süre sonra Celal öldü. Aslında ölmediği çok belliydi. Celal’e böyle bir ölüm yakışmazdı. Birkaç dakika sonra ölmediği ortaya çıktı. Bu kez Umut mu ölecek beklentisi yarattı senaryo... Sonunda da Sarp, Umut ve Celal karşı karşıya kaldı. Sonuç mutlu sondu. İşte bunu hiç kimse beklemiyordu. Davut ve Celal kendi karakterlerine yakışır bir şekilde öldüler. İntihar ettiler. Sarp ve Umut dizinin başında olduğu gibi salçalı ekmek yiyerek veda ettiler. Dizi Toygar Işıklı’nın şahane müzikleriyle sona erdi. 2016-2017 sezonunda reytingi düşük bir kanalda stilize olmayan bir dünya kuruldu, karanlık bir hikaye anlatıldı. Kimse izlemez diye düşünülürken seyirci gerçek emeği ve sahiciliği sahiplendi. İçerde’nin final bölümü Tüm Kişiler’de 8.76 reyting aldı. Yani her 100 kişiden 22 kişi İçerde izlemişti. AB’de 11.87 reytinge ulaştı. AB kategorisinde her yüz kişiden 30’u diziyi izledi. O nedenle önce bu işe inananların, sonra da emeği geçenlerin duygusuna sağlık!

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR