Yazın hangi diziler başlıyor?

Eskiden yaz dizisi denildiğinde aklımıza aşk, gençlik, aile komedileri gelirdi. Uzunca bir sürede öyle devam etti. Fakat Kırgın Çiçekler’in yazın drama türünde başlaması ve üçüncü sezonuna devam kararı alınmasıyla kanallar planlarını değiştirdi. Bu yaz geçmişe oranla daha az dizi başlıyor. Zaten Star TV Türk Malı’nı, Fox TV Şevkat Yerimdar’ı mayıs ayında başlattı. İkisi de komedi türünde yarışa çıktı ve reytingleri oldukça iyi! Önümüzdeki haftadan itibaren asıl yaz yarışı başlıyor. 15 Haziran Perşembe akşamı atv’de Kanatsız Kuşlar başlıyor. Melis Tüzüngüç, Ümit İbrahim Kantarcılar, Ahmet Varlı, Deniz Bolışık, Fatih Al, Servet Pandur ve Seda Türkmen’in rol aldığı dizi; hayata tutunabilmek için amansızca mücadele eden dört kardeş ile çocukları için her türlü fedakarlığa katlanan genç ve güzel bir annenin iç içe geçen öyküsünü anlatıyor. Tam anlamıyla Kırgın Çiçekler gibi bir dizi... Şansı yaver giderse sezona devam etme şansı yüksek! Fox TV, Deli Gönül dizisiyle yaz dizilerinde dram tercih eden bir diğer kanal... Murat Ünalmış, Tuvana Türkay, Ogün Kaptanoğlu, Macit Sonkan, Nilgün Karababa, Mine Tüfekçioğlu, Barış Yalçın, Zuhal Yalçın, Yılmaz Şerif, Hayal Ada Topakkaya’ın rol aldığı dizi; her şeyini kaybetmiş bir öğretmenin İstanbul’a taşınıp özel bir okulda görev almasıyla değişen hayatını konu ediniyor. Doğru gün ve zamanda yarışa başlarsa Tüm Kişiler’de yüksek reyting alacaktır.

Haberin Devamı

Ateş Böceği merak uyandırdı

Show TV’de bu yaz rotasını drama kıranlardan... Öykü Karayel ve Gökhan Alkan’ın başrollerini oynadığı Kalp Atışı; hayatın hırçın davrandığı Eylül’ün lise yıllarından cerrahlığa uzanan hikayesini konu ediniyor. Ege’de bir kasabada başlayan acılı hayatını İstanbul’da bir hastaneye taşıyan Eylül ve Ali Asaf’ın bizi umuda taşıyacak öyküsünü izleyecekmişiz. Tanıtımlarında Öykü Karayel’i merak ettim. Ama dövüşen kadın algısı Türk izleyicisine nasıl gelir karar veremedim.

Star TV yaz konseptine bağlı kalanlardan... İki romantik komediyle karşımıza çıkıyor. İlki; Can Yaman ve Özge Gürel’in başrolünü oynadığı Dolunay... Profesyonel aşçı olmak isteyen Nazlı ve zengin iş adamı Ferit imkansız bir aşkın kapısını aralamasını konu ediniyor. Tanıtımdan hiçbir şey anlamadık. Dizinin konusu da bir şeyi ele vermiyor. Klişe bir tanıtım ve konusunu okuduk. Umarım izlerken bize bir sürpriz yapar. Star TV’nin bir diğer dizisi Ateş Böceği. Seçkin Özdemir ve Nilay Deniz’in başrolünü oynadığı dizi boşanma avukatı Barış’la taksi şoförü Aslı’nın birbirini değiştireceği serüvenini anlatıyor. Hem çok tanıdık, hem de farklı bir iş gibi duruyor. İlk bölümünü merakla bekliyorum.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR