Savaşçı rejisiyle hayran bıraktı

Limon Film-Hayri Aslan’ın yapımcılığını, Süleyman Çobanoğlu’nun senaristliğini, Volkan Kocatürk’ün yönetmenliğini, Mirsad Heroviç ve Özlem Koza’nın ikinci yönetmenliğini, Alpay Göltekin, Zeynep Alasya, Caner Özkan’ın müziklerini üstlendiği Savaşçı dizisi geçtiğimiz pazar akşamı ilk bölümüyle Fox TV’de ekrana geldi. Berk Oktay, Murat Serezli, Yıldız Çağrı Atiksoy, Fırat Albayram, Burç Kümbetlioğlu, Hakan Dinçkol, Uğur Biçer, Bahadır Vatanoğlu, Doğan Bayraktar, Nazan Diper, Serhat Nalbantoğlu, Yeliz Akkaya, Zeynep Elçin Yiğit, Onur Özaydın, Ali Tarık Fındık, Atakan Işıktutan, Berk Bulmuş, Necmettin Çobanoğlu, Münire Apaydın, Ercüment Fidan’ın rol aldığı dizi Tüm Kişiler’de 7.29, AB’de 6.80, ABC1’de 7.38 reytingle ikinciliğe oturdu. İlk bölümüyle yüksek açılış yapmak sonuna kadar hakkıymış. Zira ilk 20 dakikada bizi öyle bir içine aldı ki, hem hikayenin sürükleyiciliği, hem de rejinin kurduğu dünyanın peşinden gittik. Bireysel olarak bu tarz dizilerden hiç hoşlanmayan biri olmama rağmen, yönetmen Volkan Kocatürk’ün rejisinin önünde saygıyla eğiliyorum. Çünkü diziyi öyle detaylarla işlemişti ki heyecanlanmamak elde değildi.

Haberin Devamı

15 Temmuz’u da, Balyoz’u da izledik

Hikaye tıpkı diğer asker dizileri gibi bize büyük bir terör olayının ardından olanları anlatıyor. Ancak en güzel kısmı gerçek bir yerden başlamasıydı. Diğer diziler bombaların patlamasıyla ve çatışmayla başlamıştı. Savaşçı’nın başlangıcında ise bir tabur askerin pasta tarifi, bebek fotoğrafı ve DM’le sosyal medyadan kız tavlama muhabbetini dinledik. Operasyona giderken bu günlük muhabbet devam etti. Vatan, millet söylemleri ise Serdar’ın kaybolmasıyla başladı. İşte tam bu sebeple samimi geldi. Dizi 15 Temmuz gecesine de girdi, Balyoz’a da! Özellikle 15 Temmuz gecesini izlediğimiz sahnelerde dip seste F-16 seslerinin olması ve sela okunması işin gerçekliğine çok katkı sağlamıştı. Bu tip işler ajitasyona çok meyillidir. Tabii ki bu dizide fazlaydı ama rahatsız edici değildi. Berk Oktay hem fiziksel, hem de oyunculuk performansı olarak işe çok iyi hazırlanmış. Kağan Bozok olduğuna inandık. Murat Serezli, Dağ 2’deki performansıyla zaten hepimizi kendisine hayran bırakmıştı. Burada da en doğru isim oymuş. Başkasını albay olarak düşünemiyorum.

Haberin Devamı

Nazan Diper herkesin annesi oldu

Nazan Diper Aşk Laftan Anlamaz’dan sonra bambaşka bir karakterle karşımıza çıktı. Kağan Bozok’un annesi Selver Bozok olarak tüm asker annelerinin sesi oldu. Uğur Biçer, kardeşim kadar sevdiğim bir arkadaşımdır. Ancak onu en çok ben eleştiririm. Bu dizide Emre olmaya o kadar inanmış ki, hata bulmak için çaba harcadım ama sadece emeğine sağlık diyebiliyorum. Emre bu dizide nefes aldıracak, en gergin anlarda tebessüm etmememize sebep olacak karakter! Fırat Albayram’a açılış sahnesinde bayıldım. İlerleyen bölümlerde nasıl olacağını merak ediyorum. Aslında dizide en sevdiğim şeylerden biri; tüm askerlerin rolünün eşit dağılımıydı. Herkesin önceki hikayesini izlemek seyircinin onları sahiplenmesini sağladı. Ezcümle; rejisiyle, senaryosuyla, oyunculuk performansıyla, yapımıyla, sanatıyla Savaşçı ekibinin eline, emeğine sağlık! Yarın akşam referandum sonuçlarını izleyeceğimiz için dizinin yeni bölümü yok. Haftaya ikinci bölümüyle karşımızda olacak. Umarım devamında da ilk bölümdeki özeni görürüz.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR