Gazete Vatan Logo

Oy değil sorunu çözmek istiyorum

CHP’li İnce Diyarbakır mitingine ‘Kardeş kavgası son bulsun’ sözleriyle başladı. Kürt sorununa çözüm için 3B önerisini yineledi: Barışacağız, büyüyeceğiz, bölüşeceğiz

Oy değil sorunu çözmek istiyorum

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Diyarbakır mitingine Ahmed Arif’in şiiriyle başladı, şunları söyledi: Ne diyordu Cahit Sıtkı Tarancı ‘Memleket isterim… Gök mavi, dal yeşil, toprak sarı olsun… Olursa bir şikayet ölümden olsun… Kardeş kavgası son bulsun.’

Ne diyordu Ahmet Arif; ‘Haberin var mı taş duvar… Demir kapı kör pencere, yastığım ranzam zincirim… Uğruna ölümlere gidip geldiğim zulamdaki mahsun resim haberin var mı… Görüşmecim yeşil soğan göndermiş… Karanfil kokuyor cigaram… Dağlarına bahar gelmiş memleketimin.’

Ben bugün buraya sizi kandırmaya, sizi aldatmaya ya da baldıran şerbeti içmeye gelmedim. Türkiye’nin çok ciddi sorunları var. Gençlerin yüzde 20’si işsiz, Türkiye kuşatılmış durumda. Şu anda Türkiye’yi yönetenler Ankara’dan yönetmiyor; Brüksel’den, Washington’dan yönetiyor.

Bir problemimiz var. Başından beri öneriyorum 3B. Bir, barışacağız… Hemen barışacağız. İki büyüyeceğiz, üretim ekonomisine geçeceğiz. Sonra bölüşeceğiz. Adil bölüşeceğiz.

Problemin adını koyalım Kürt sorunu. Kürtler diyor ki: Kürtler onore edilmek istiyor. Kürtleri onore edeceğiz, Türklerin kaygılarını gidereceğiz. Gizli kapaklı görüşme yok çözüm yeri TBMM. TRT’nin kanallarından birini bu işe ayıracağım. Zaten bir işe yaradığı yok. 24 saat yayın yapacak. Tartışacak insanlar. Dil meselesini tartışacak. Kendi aranızda da anlaşamıyorsunuz. Ama anlaştığınız yerlere beni de yazın. Ben oy değil sorunu çözmek istiyorum.

Haberin Devamı

‘Bana bak Muharrem diyor’ Bu usluba yanıt vermek istemiyorum ama... Eee sana baktım. Ya sana dedim, her kişin eti yenmez, ben senin yanındakilere benzemem dedim.

Erdoğan 3 proje söyledi: Bir kıraathane, iki stadyum, üç park. Be mübarek sen belediye başkanı mısın cumhurbaşkanı mısın? Gelin kıraathaneye ‘iskambil yok’ diyor. İskambil yoksa gelmiyor millet. Ustayım diyor du meğerse kek ustasıymış. Kek yemek isteyen Erdoğan’a oy versin, iş isteyen aş isteyen bana oy versin.

İcazet Pensilvanya açıklamasına dava

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ‘Siz icazeti aynı yerden alıyorsunuz, Pensilvanya’ diyen Erdoğan’a 100 bin liralık tazminat davası açtı. İnce dava dilekçesinde Erdoğan’ın tarafsızlığını tartışmasız bir şekilde yitirdiğini ve hakaret etmeyi ‘alışkanlık haline getirdiği’ni savundu. ‘İfade özgürlüğüne verdiğim önemden dolayı şu ana kadar dava açılmaması yönünde hareket ettim ancak bu kez söylenen ifadeler iftira niteliğinde. Ağır hakaret ve ifadeler barındırıyor’ dedi.

Haberin Devamı