Gazete Vatan Logo

Otoyolda doğurdu Hollanda konuşuyor

Hollanda’da A13 otoyolunda doğum sancıları başlayan eşini hastaneye yetiştirmeye çalışan Soner İnal, dördüncü çocuğuna emniyet şeridinde kavuştu

Otoyolda doğurdu Hollanda konuşuyor

Lahey yakınlarındaki Ypenburg kasabasında yaşayan İnal çifti, doğum sancısının başlamasının ardından hızla evden çıktı. BBC Türkçe’nin haberine göre İnal çiftinin planı, en büyüğü 8 yaşında olan 3 kızlarını Rotterdam’da oturan babaannelerine bırakıp oradan da doğum için Erasmus Tıp Merkezi’ne gitmekti. Hastaneye geç kalmamak için otoyolda 150 kilometre hızla ilerleyen Soner İnal, eşinin “bebek geliyor” uyarısı üzerine otomobili, emniyet şeridine çekti.

Bir yandan ambulansı arayıp, bir yandan eşine yardım eden İnal daha telefonu kapatmadan, arkada koltuktaki 3 kız çocuğunun çığlıkları eşliğinde doğum gerçekleşti.

Doğar doğmaz ağlamaya başlayan bebeğin üzerine ceketini örten Soner İnal, bir yandan da sevinçten ağlayan diğer kızlarını sakinleştirmeye çalıştı.

Adını Eliz koydular

Daha önce doğacak bebeğe isim düşünmeyen İnal çifti, dördüncü kızlarına oracıkta Eliz adını verdiler. Eliz bebek ile annesi, daha sonra gelen ambulansla Rotterdam’daki Erasmus Tıp Merkezi’ne götürüldüler. 3 kilo 100 gram ağırlığındaki bebek ile annesinin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Hollanda Su ve Ulaştırma Bakanlığı, Eliz bebeğin otoyolda doğumunu resmi Twitter hesabından duyurarak, ailesini tebrik etti.

Haberin Devamı

Tweet’te “Su ve Ulaştırma Bakanlığı adına, bugün öğleden sonra A13 otoyolunda doğan Eliz bebeği yürekten tebrik ederiz” dendi.