Gazete Vatan Logo

ÖSYM'den Şok Açıklama!

Binlerce adayın merakla beklediği ÖSYS sonuçları 8 Ağustos tarihinde açıklanmıştı. Bir yüksek öğrenim programına kayıt yaptırmaya hak kazanan adaylar kayıt tarihlerini beklerken, ÖSYM'den son dakika açıklaması geldi. Bin 110 adayın yeri değişti ve bin 626 aday yeniden yerleştirildi.

ÖSYM'den gelen açıklamaya göre, "8 Ağustos tarihinde açıklanan ÖSYS sonuçlarına göre, adayların yerleştirme puanları belirlenirken Tablo-6C'nin ekinde yer alan okul türlerinden mezun olan adayların alan ve dallarına göre ek puan kullanılabilecek tercihlerinde, ek puanlı yerleştirme puanları yerine ek puansız yerleştirme puanları'nin kullanıldığı tespit edilmiştir. Bu işlemin düzeltilmesi için, güncelleme yapılarak 1110 adayın ilan edilen yerleştirmesi değişmiş, 1628 aday daha önce bir programa yerleşmemişken yerleşir duruma gelmiş, ek puanı dikkate alınarak yerleşen adaylar nedeniyle daha önce bir programa yerleştiği ilan edilen 1499 aday ise yeni durumda herhangi bir programa yerleşememiştir."

Yeni sonuçlar 12.08.2017 tarihi saat 11:00 itibariyle güncellenmiştir.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan uzmanlara göre, bu değişiklik adaylarda çeşitli soru işaretleri oluşturdu. Önümüzdeki günlerde ÖSYM'den gelecek açıklamaların ne yönde olacağı merak konusu.