Gazete Vatan Logo

Opera benim gizli silahım

Yeni Gelin dizisinin Afet’i Ece İrtem opera mezunu bir oyuncu. Sesini de kullanacağı bir rol beklediğini anlatan İrtem “Opera, oyunculuk için gizli silahım” diyor.

Opera  benim gizli  silahım

Yeni Gelin ve Afet nasıl bir deneyim oluyor?

Yeni Gelin oyunculuk hayatım boyunca deneyimlemek istediğim bir karakteri verdi bana. Hep komedi işinde yer almak istemiştim. Komedi hızlı düşünme ve düşündüğünü hemen en yalın haliyle iletebilme becerisi istiyor. Oyunculuğumu bu yönden her gün biraz daha geliştirmeme yardımcı oluyor Yeni Gelin...

Afet ile ne kadar benzersiniz?

Sanırım bakımlı olmayı sevmek dışında pek ortak noktamız yok. Afet’in duyguları çok dişi. Güvendiği tek şey güzelliği ve kadınlığı. Benim içi dolu olmayan güzelliğin ve cahil cesaretinin insanı komiklikten başka duruma çekmez.

Opera ve şan okurken oyunculuk nasıl gelişti?
Biliyorsunuz ki opera da oyunculukla iç içe bir sanat dalı.Müziği çok seviyorum şarkı söylemek o zamanlar daha büyük bir tutkuydu benim için. Üniversite üçüncü sınıftayken sinema televizyonv bölümünden arkadaşlarla ortak derslerimiz vardı ve kısa filmler çekiyorlardı. Oyuncuları da haliyle bizim aramızdan seçiyorlardı. Bu kısa filmlerin bir kaçında ben de yer aldım ve hocalarımızdan ‘Sen kesinlikle oyunculuğa ağırlık vermelisin hatta bu işi yapmalısın’ gibi tavsiyeler aldım ve onların yönlendirmeleriyle başlamış bulundum.
Aldığım eğitimi göstereceğim
Aldığınız opera şan eğitimi oyunculukta nasıl değerlendireceksiniz?
Şu an sadece teknik bilgilerimi kullanıyorum ama şan eğitimimi değerlendireceğim projeyi titizlikle seçeceğim. Bunu gizli silahım olarak görüyorum. 5 sene çok kıymetli hocalardan aldığım bir eğitim var bunu oyunculukta gerçek anlamıyla göstereceksem yaptığıma değen bir iş olmalı.
Asla oynamam dediğim roller yok
Hakkınızda pek fazla bilgi yok...
Okul hayatımı tamamladım ve çalışmaya başladım. Displinli bir ailenin ikinci çocuğuyum. Tam bir yeşilçam aşığıyım. Haluk Bilginer, Şener Şen ve Türkan Şoray’a beslediğim hisler çok büyük. Dünya sinemasında David Fincher ve Quentin Tarantino filmlerini seviyorum. Angelina Jolie hayranıyım. Spesifik kişileri kendime örnek alıyorum. Asla oynamam dediğim bir rol yok ama kendi sınırlarımı belirleyebileceğim, inandığım, güvendiğim bir proje olması çok önemli. Yaptığım hiç bir şeyin değersiz görülmesini istemem.

Haberin Devamı