Poligon’da neler oluyor?

Atış alanı gibi bir yer düşündünüz değil mi? Siz silahlardan uzak durun, zira olay İstinye’deki Poligon Caddesi’nde geçiyor. Tarabya-Sarıyer hattında ne kadar genç varsa, bu bölgeye doluşmuş durumda… Onlarca farklı tarzda kafe ve restoranlar mevcut. En salaş mekanlardan, seçkin hizmetlere kadar, ne ararsanız bulabilirsiniz. Bizim ziyaretimiz, bunların en tazesi olan Wolfie’ye oldu.

Muadili adreslere göre fazla bir harcama yapılmış sanki… Bir kafe için ziyadesiyle lüks ama aynı ayarda pahalı da değil. Böylesini bulmak zor; yaptıkları masrafı müşteriye yüklememişler. Memlekette ne kadar maç yayınlanıyorsa izleyebiliyor, arka bölümlerinde oyunlar oynayabiliyorsunuz. Sıkılmadan uzun vakit geçirilebilir anlayacağınız. İstinye Park’ı geçip caddeye döndüğünüz zaman, ilerde solda göreceksiniz. Yaz-kış gidilir.

Aranan tat bulundu

Siz de benim gibi ‘çiğ köfte’ denince ağzı sulananlardansanız; iyi dinleyin! Her köşe başında bir başka markaya rastladığımız bugünlerde, kolay kolay hiçbirinin doğru lezzeti bulamadığını düşünüyorum. Daha doğrusu düşünüyordum. Yeni keşfimiz; Çiğköftem 1923… Şimdilik Anadolu yakasında 3 şubeyle hizmet veriyorlar. Yakında Avrupa yakası, İzmir ve hatta Almanya’ya açacaklarmış. Tarihi lezzeti bu şekilde sundukları sürece, hepsi başarılı olacaktır.
Araştırdık tabii; nasıl bu kadar leziz oluyor diye… Bulguru Antep’ten, salçayı Manisa’dan, sarımsağı Kastamonu’dan getiriyorlarmış. Külfetli iş ama tadı böyle bulmuşlar. Her ürün saf olduğu için (benim en büyük derdim olan) mide yanmasına da yol açmıyor. Göztepe’deki yeri favorimiz… Evlere servisi de var. Daha da başka yerde yemem!
Havadisler
- Ünü Akaretler’i aşan hamburgerci Akali’yi bilirsiniz… Özel ekmeği ve binbir çeşit sosuyla, Etiler’e yeni şubesini açmaya hazırlanıyor. 2 Eylül’den itibaren, Casita’nın arkasında kalan parkın kıyısında hizmete girecek.
- Yaz ayları geldi diye birçok mekan gibi Xlarge Club’ün de kapandığını sanıyordum. Malum binlerce misafirle dolup taşıyorlar. Kalabalığın ziyaret alanı bu aylarda da açıkmış.
- Kışlık olarak başladığı için, kapalı sanılan bir adres de Teddy… Zincirlikuyu’daki bin kişilik kulüp de yazın organizasyon yapanlardan. Hatta bu hafta Pascal Nouma ile birlikte bir davetleri var. Büyük mekan eğlencelerini özleyenlere duyurulur…
- Tatil vakti diyip de kültürel aktivitelerden vazgeçmiyorsanız; Anadolu Ateşi, Ege sahillerine yanı başınıza geliyor. Bugün Çeşme Amfi Tiyatrosu’nda, yarın akşamsa Kuşadası AVM Amfi Tiyatrosu’nda izleyebilirsiniz.
- Güney’e gelen bir başka aktivite de Dünya Ralli Şampiyonası… 13-16 Eylül tarihleri arasında, 10. ayağı Türkiye’de gerçekleşecek ve dileyen Muğla bölgesindeki 3 koydan seyirci olabilecek. Daha da keyiflisi; bu seyir teknelerden olacak.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR