Şair’in yenisi

Güney turlarına çıktı diye, ‘Gezenti’niz İstanbul’u unuttu sanmayın! Bıraktığımız kısa sürede ufak tefek değişiklikler olmuş elbette. Fakat bunların hepsinin olumlu olduğu söylenemez. Neyse biz şimdilik tatlı başlangıçlarla girelim konuya… Şair Nedim Cadddesi üzerine, yeni bir ‘Pub’ açıldı; Kiez…

Kiez, ana cadde üstündeki Bosphorus Otel’in alt katında bulunuyor. Türlü türlü arpa maya içecekleri, binbir çeşit kokteylleri var. Küçücük yerini oldukça tarz dekore etmişler. İki tek atarken, mide bastırmak için atıştırma ürünleri de mevcut. Daha ziyade üniversiteli gençler ve bölge sakinleri rağbet ediyor şimdilik. Kısa zamanda oraların önde gelenlerinden olacaktır.

Artık manzara yetmiyor

Şair’in yenisi

İstiklal Caddesi’nin göbeğindeki Mısır Apartmanı’nı bilirsiniz. Ve onun terasındaki 360’ı… Gerçekten adı gibi, 360 derece manzaraya hakim, devasa bir mekandır. Ne yazık ki; son ziyaretim ‘Manzara yetmiyormuş!’ dedirtti bana. Eski şaşalı hallerinden eser yok şimdi. Vaktinde özel yemekler ya da eğlence için mutlaka gidilen, elit bir duruşu vardı. Şimdi ise mekanı doldurabilmek adına, büyük küçük demeden partiler düzenliyorlar.

Haberin Devamı

Maksadım iyice yermek değil tabii ki… Anılarımız var sonuçta ama insan üzülüyor geldiği hali görünce. Eskiden kapısına gelmeye çekinilen mekan herkesin kolayca elde edebileceği bir hal almış. Anladığım kadarıyla iki katı, yemek ve kulüp olarak bölmüşler. Belki tayfaları ayrı tutmak için yapmışlar ama diğer yana da herkesi sokmanın anlamı yok ki… Vaktinde sıkça ziyaret ettiğimiz noktanın toparlanması dileğiyle.

Ah merdivenler ah

Şair’in yenisi

Kendi tarzındaki müziği en iyi sunan mekanın Klein olduğu gerçeğini, herhalde herkes kabul eder. Kışlık mekanı kadar Odakule’nin karşısındaki Klein Garten da aynı başarıyı sürdürüyor. House müzik dinleyicileri resmen biner biner gidiyorlar adrese. Kapı kuyruğunu atlatabilenler kat kat dizayn edilmiş kulübün her yerinde çılgınca dans ediyor. Ortalamanın üstü bir eğlence var anlayacağınız.

Güzel vakit geçirmeye gelince hiçbir sıkıntı yok. Ah bir de o asansör kuyruğu olmasa. Suç onların değil tabii; bina eski, asansör ufak ve yavaş. Bir de sizin bahtsız ‘Gezenti’niz gidince, bozuksa mecbur tabanvay turizm… İçerde kaç kişi vardı bilmiyorum ama yürünmeyecek kadar kalabalıktı. 8 katı üşenmemiş merdivenle tırmanmışlar resmen. Bu enteresan bir başarıdır.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR