Aramızda, iki konsept

Meyhanelere de gece kulüplerine de alışkınız. Fakat bu iki konsepti tek yerde birleştiren bir nokta ilk defa açıldı. Karaköy’deki yeni adresimizin adı ‘Aramızda’... Zamanının devasa mekanı Madeo’nun yerine konuşlanmışlar. Bildiğiniz restoranlardaki gibi yemeğinizi yiyebilir ya da gece eğlencesine katılabilirsiniz. Veya ikisini bir arada, aynı salonda yapabilirsiniz. Akşamı geceye bağlamak isteyip fazla lokasyon değiştirmekten hoşlanmayanlar için biçilmiş kaftan.

Taze çıkmış yeni nesil meyhane modasından bahsetmiyorum. Yemek arasında eller havaya yapmak değil mesele. Restoran saatinde masa düzeninde eski Türkçe parçalar dinliyorsunuz. Sonrasında ise ‘bistro’larınıza geçip DJ müzikleri ile gece bir anda şekil değiştiriyor. Oldukça da büyük bir mekan ve şimdiden alanı doldurmakta zorlanmıyorlar. Biz beğendik. Denemekte fayda var.

Eski usül lezzet

Bayılıyorum sokak arası dükkanlara. Hani şu eski samimiyeti, mahalle hayatını hatırlatanlar var ya... İşte onlara. Taze tecrübemiz ‘Çi Çi’, Akaretler Valideçeşme bölgesinde. Kutu kadar mekanda, tek işleri çiğ börek yapmak. Ama nasıl bir börek anlatamam. Bir ay olmadı henüz hizmete gireli ama yer bulmakta zorlanıyorsunuz. Uzaklarda oturanların dahi koşarak geldikleri bir yer haline gelmiş.

Haberin Devamı

Balon gibi ortasından sıcacık suyu akan gençlik lezzetini hatırladınız mı? Tam anne ve ananelerin yaptığı, çocukluğumuzda bayıldığımız atıştırmalığın ta kendisi. Dantelli nostaljik bir dekor ile de renklendirmişler. Sahibesi hanımefendi pötikareli önlüğüyle kendi servis yapıyor. Beyaz yakalıyken, iş değişikliği ile bu alana yönelmiş. Sokak lezzetlerini seviyorsanız mutlaka ziyaret edin.

Usulsüz davranış

Yukarıda bahsi geçen tatlı adresin biraz ilerisinde, ‘Lokmata’ adıyla bir dükkan açılmış. Aslında esas şerbetli tadına alıştığımız lokmayı, şerbetsiz, içine çikolata enjekte ederek sunuyorlar. Çok güzel olduğunu söyleyemesem de fena değil. Arada canınızın çekebileceği bir ürün. Ama arada!

Bakarsanız; burası da ufacık, aynı diğer mekan gibi şeker tavırları alacağınızı sanıyorsunuz. Ama nerede! Sanki bedavaya sipariş vermişçesine, 5 karış suratlı gençler var serviste. ‘Genç’ dedik ama o enerjiden eser yok. 1 dakikada çıkması gereken tatlıyı çok bekliyor, sorunca da adeta azar işitiyorsunuz. Aslında fikir iyi ama sunma şekilleri sınıfta kaldı. Mahalle esnafı tarzına yakışmıyor. Şubeleşmeyi düşünüyorlarmış ama bu kafayla zor. Azar işitip tatlı yemek isterseniz, siz bilirsiniz!

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR