Nice şenliklere

Belediyeler önceden 10 binlere konser veren şarkıcı programları yaparlardı. Günümüzde ise günlerce süren aktiviteler yapıyorlar. Son dönemde ise Bebek Şenliği çok dikkat çekiyor. Ark Organizasyon bugüne kadar turizm çalışmalarıyla bilinirken, şimdilerde bu şenliği hakkıyla üsteleniyor.

Nice şenliklere

Öncelikle sahne hiç boş kalmadı. 3 gün boyunca, birer saat arayla farklı onlarca isim performans sergiledi. Markaların küçük alanlardaki aktiviteleri de cabası. Öte yandan alışveriş çılgınlığını da arka plana atmamak lazım. Adım başı, takıcısından giyime, her sektörden stand mevcuttu. Yürümekte zorlandık. Trafik oldukça tıkandı ama katılımı ve katılanların hazzını görmek insanı mutlu etmiyor değildi. Neticede başarılı işti.

Cebi yakmayın Masabuka
Onca turlamanın üzerine karnınız acıktıysa, Bebek’te gidilecek tek adresim var artık. Küçük Bebek girişindeki Masabuka’yı bulduk. Marka, Thassos Adası’nın bir ‘franchise’ şubesi... Fakat adanın mönüsüne bile eklemek isteyeceği kendi lezzetlerini de koymamış değiller. Malum; mesele yemek olunca kimse Türk’ün eline su dökemez!
Kendi sosislerini kendileri yapıyorlar mesela... Basit gelecek belki ama; en favori ürünleri ise kaşık patatesleri. Ara sıcağa, kabak kızartmayı mutlaka söyleyin. En güzeli de yediğiniz kadarını ödüyorsunuz. Siparişler tabak tabak değil, kalem kalem veriliyor. ‘2 adet köfte, bir şiş tavuk’ diyebiliyorsunuz örneğin. Hem cebi yakmıyor, hem de ayarında yiyebiliyorsunuz. Son olarak; ‘El yapımı soslarının da tadına bakın!’ derim.
Havadisler
- Bebek Kahve’yi bir ufak eleştirmeden olmaz. Zaten yıllardır hınca hınç dolan mekanın, ‘Oyun parası’ adıyla, 10 liralık iskambil kağıdına ütopik rakamlar talep etmesini anlayamadık. Paraya ihtiyaçları var herhalde!
- Beyaz yakadan kendini sahnelere atan bir arkadaşımız var; Bilgihan Polatkılıç... İlk duyduğumuzda heves sandığımız seçimini, iyice geliştirmiş. İnceden programları başlayan genç adamın programı, 13 Temmuz Cuma günü BKM Mutfak’da...
- Yaz ayları İstanbul’da sıcaktan kavrulanlar için yeni bir havuz daha açıldı. Fairmont Quasar İstanbul’un beşinci katındaki Ukiyo, ‘Şehrin en cool havuzu’ sloganıyla hizmete girmiş. Not: Ukiyo, Japonca ‘Yüzen dünya’ anlamına geliyormuş.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR