Az kısar mısınız?

Gün geçmiyor ki Nişantaşı’nda yeni bir mekan açılmasın! Bölgede nasıl bir talep varsa her yatırımcıyı sanki zorla arza sürüklüyor. Bunların en yenilerinden biri, birkaç defa isim ve konsept değiştiren Blush... Bir ara orası Elio’ydu diye hatırlıyorum. Yeni isimleriyle giriş katları kafe&restoran olarak devam ediyor. Fakat üst katı ‘Atiye Meyhane’ adıyla başka şekilde hizmet veriyor.

Yemekleri fena değil. Oralarda, özellikle Atiye Sokak’ta böyle bir dükkan yoktu. Bir bakıma, bir açık kapamaya çalıştıkları bile söylenebilir. Kusurlarını örtecek kadar kibar personeli için bile ziyaret edilebilir normalde. Ama bahsi geçen kusurları fark edene kadar.

O kadar merkezi bir konumda, bir meyhane yoktu. Ama mekanda şöyle bir sorun var, arkadaşınızla muhabbet etmeye çalışmak zor. Yeni nesil meyhane meselesini biraz yanlış anlamış olacaklar ki müziğin gürültüsünden oturamıyorsunuz. Restoran mı, gece kulübü mü belli değil! Uyarıyorsunuz, ‘Konsept bu!’ diyorlar, ders verircesine. Üstelik saat de oldukça erkenken. İki muhabbet edemedikten sonra neyleyim ben çilingir sofrasını.

Haberin Devamı

Müşterinin arzusunun bu olduğunu iddia etmeleri de işin en ilginç tarafı. Az buz bir sesten bahsetmiyorum. Diskotekteymişsiniz edasıyla kafa ütüleniyor. Eğer gerçekten bölge halkı bunu arzular hale geldiyse, vay eğlence sektörünün haline! Keşke biraz sesi kısmalarını isteyen misafirlerini de ciddiye alsalar. Neyse artık muhabbete başka yere gideriz.

Modern pazar

Hayırlı işlerden bahsetmeyi severiz. Son ziyaretim Esma Sultan Yalısı’ndaki TOG Bazaar’a oldu. Toplum Gönüllüleri Vakfı’nın düzenlediği 2 günlük etkinlik, güncellenmiş pazarları andırıyordu. Mesele gençleri toplumsal duyarlılık için harekete geçirmek olunca herkes elinden gelen katkıda bulunmaya çalışmış.
Yetişkinleri de bilinçlendirmek ilk hedefti elbette. Bu vesileyle ünlü isimler de ellerinden geleni yapmış. Ayşe Arman’ın elinden Hindistan anılarıyla bezeli kolyelerinin alınması, en ses getiren işlerden biri oldu. 12. defa yapılıyormuş organizasyon. ‘Nicelerine inşallah!’ diyoruz.
Havadisler
- Bodrum People hizmete giriyor. İstanbul’daki şubesinden tanıyacağınız mekan, Deniz Seki, Berkay, Mehmet Erdem gibi isimleri yine sahnesinde ağırlayacak.
- Emre Altuğ, ‘Çeşme’nin Fahrettin Aslan’ı olacağım!’ demiş. Haksız da sayılmaz. Tek otel ile çıktığı yolda, bir meyhane ve gazino ile devam ediyor. Yeni markası Gazino Sako’da kendisinin dışında, Yaşar ve Deha da program yapacak.
- Gece gezmelerinden tanıyacağınız Murat Aşık, kendi mekanını açmaya karar vermiş. Kuruçeşme Sortie’nin içinde olacağını duyduğum yerini merakla bekliyorum.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR