Çeşme sezonu açmış

Her sezon olduğu gibi, yine Çeşme’nin sezon açılışını BeStyle dergisinin partisiyle yaptık. Bu kez sörf okulunun üst tarafında kalan, S Otel’de gerçekleşti organizasyon. Aklınıza ünlü namına kim geliyorsa davetliydi elbette. Geçtiğimiz sene gerçekleşen davetin çok üstünde bir iş ortaya çıkarmışlardı.

Çeşme sezonu açmış

Sahnede Jabbar vardı. Zaten kendisinin hayranı olduğumuzu söylemeye hacet bile yok. Kendini tekrarlamayan, değişime açık repertuarıyla, kendini dinletmeyi çok iyi biliyor. Sonrasında ise sıra Tai’ye geldi. Perküsyon denilince zira aklıma başka isim gelmiyor. Davetlilerin arasından sıyrılıp, kimseyi kırmayan, uzunca süre şarkı söyleyen Deniz Seki ise davetin unutulmaz anıydı. Yine anlayacağınız organizasyon anlamında yapacaklarını yapmışlardı.

Çeşme sezonu açmış

Taptaze Hoshaff

Yolumuz Çeşme’ye düşünce, köyün içlerini gezmedik de sanmayın. Tüm kalabalığına rağmen, hala en sevdiğim tatil yöresi olma özelliğini kaybetmiyor Alaçatı... Köşe Kahvesi, meyhaneleri, dondurmacısı, gün boyu vakit geçirmelik bir alan resmen. Gözüme çarpan ilk değişiklik, 15 Eylül Kahvesi’nin değişmiş olması. Hoshaff adında taptaze bir dükkan yaratılmış. Eski markayı da samimiyetinden severdik ama, artık fazla salaş kaçmaya başlamıştı. Bu hali daha şık ve oturaklı olmuş.

Haberin Devamı

Sokaktaki birçok yer gibi taş binada tarihi doku sabit. Yine kolay sipariş edilebilen bol çeşitli atıştırmalıkları var. Arnavut kaldırımdaki ön alanı ise değişmemiş. Değişim ise arka bahçeyi açmış olmaları... Burada canlı müzik yapmak gibi bir düşünceleri varmış. 50-60 kişinin gelebileceği yemekli bir akşam sahnesi. Bence çok tatlı olacaktır. Akıllarında isimler var ama o da sürpriz olsun artık, afişleri bekleyelim.

Tektekçi’nin yeni hali

Çeşme sezonu açmış

Bu markaya aşinasınız biliyorum. Fakat alıştığımız konseptine sahne programları eklediklerini biliyor muydunuz? Daha önce gittiyseniz anımsarsınız; upuzun barın yer aldığı bir platform vardı, şimdi orası sahne olmuş. Bar kenara çekilmiş. En az 150-200 kişinin ziyaret ettiği bir performans alanı yaratmışlar. Gecenin solisti Baran Bayraktar’dı... İlk defa dinleme fırsatı bulduğum şarkıcıdan kopmak zor oldu. Çok dinamik, çok eğlenceli bir sahneleri var. Nerede olsa giderim artık.

Haberin Devamı

Alaçatı’nın aşina olduğu enteresan kokteyllerinden de vazgeçmemişler. Tek mesele çıkar çıkmaz önünüzdeki büfeye kafanızı çevirmeden geçmek. Ne alaka demeyin, ağız sulandıran ıslak hamburgerlerine hayran oldum. Parası çıkışmayan gençlere de hamburger ısmarlıyorlar. ‘Hayırlı iş’ diye buna denir. Gece sonu yemeklerine başka yere gitmeyeceğime söz veriyorum!

DİĞER YENİ YAZILAR