Moda haftası gezmeleri

Geldi mi bahar ayları, tüm moda dünyasının gevşer gönül yayları; malumunuz. Beklenen ‘Fashion Week’ organizasyonları, tüm İstanbul geneline sarmaşık gibi yayıldı. Bütün hafta yolu defile kapısından geçen kim varsa sokaklardaydı. Özellikle genç tayfa, gündelik yaşantısında giymeye cesaret edemediği ne varsa, takıp takıştırıp salındı durdu. Sıkıntı yok; şovlar da biraz abartı gerektirmiyor mu zaten?

Neyse, meselemiz kimin ne giydiği değil. Onlarca davet düzenlendi, özellikle alışveriş merkezlerinde. Yalan yok! ‘After Party’lerini de kovaladı herkes. Hatta gösterilerin başını sonunu kaçıranlar, partileri tam iştirak yakaladılar mutlaka. İlgi alanımıza girdiğinden sanırım bu kitleye biz de dahiliz. Tüm haftanın eğlence tarafının yakın takipçisi olduk.

Hızlı başladı
Malum silsile Gökhan Yavaş defilesiyle başladı. Tabii ki marjinal bir koleksiyondu. ‘Styling’ini Taylan Gül’ün üstlenmesi ciddi bir kalabalığı da defileye getirdi. Yakından tanıdığınız birçok ünlünün stilistidir kendisi… Bu işin de hakkını ziyadesiyle vermiş, izlemeye değer bir iş çıkarmıştı.
Bir solukta, arkasından gelecek eğlenceli kısma koşturulduğu doğrudur. Zorlu PSM’de gerçekleşen davetin üst katında, seyirciyi devam aktivitesi bekliyordu. Festivalin de ana sponsoru olan Mercedes Benz, süslü bir ‘Lounge’ alanı ayırmış bu bölüm için. Şehirdeki bütün etkinliklerin ilkine yakışır işti. Defile de, partisi de keyifli geçti.
Trene baktık
Bir diğer eğlencesiyle anılan organizasyon da Prada’dan geldi. İstinye Park’daki devasa mağazasında, kalburüstü bir kokteyl ile başladı her şey. ‘Tamam, oldukça iyi hazırlanılmış ama muadillerinden ne farkı var ki?’ diyecekken, sürprizleri meydana çıktı. Baltalimanı’ndaki yeriyle iyice meşhur olan La Boom, günübirlik şubesini açmış oraya. Kokteylleri ve servisi onlar hallederken, Mahmut Orhan da müzik yapıyordu.
Ara sıcak olarak da, AVM’nin orta yerine, özel dizayn ürünleri gezdiren bir tren koymuşlar. Latifeli bir alışveriş hayal ediyorsanız biçilmiş kaftan. 50’li yılların Amerikan trenlerini anımsatıyor. Tren diye de geçiştirmeyin sakın! Rayların turu, geçtiğimiz Aralık ayıda, Macau’da start vermiş. Sanırım yolculuğu, buradan sonra Almanya’ya… Kaçırmak istemezseniz de; 4 Nisan’a kadar yerinde olacak. İyi yolculuklar…

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR