İçimiz ısındı

Geçtiğimiz yılın son aylarında ziyaret ettiğimiz Erzurum tatilini, evvelki hafta tekrarlama şansına eriştik. Türk Telekom Prime öncülüğündeki organizasyon, diğerinden oldukça farklı etkinlikler barındırıyordu içinde... Yine oraların en iyisi Sway Hotel’de konakladık. Sabahtan akşama kadar binbir çeşit aktivite, vaktimizi güzel geçirmemizi sağladı. Fakat en taze ve etkilendiğimiz tecrübe bambaşka oldu.

Eser Yenenler’in yeni başladığı sahne şovları...

‘TBT’ adını taşıyan sahne öyküsüne, ne stand-up diyebiliriz, ne de müzik programı... Bir yandan eski resimleriyle mazisini ti’ye alıyor, bir yandan da hikayeleri şarkılarla süslüyor. Hiç boş ana rastlamıyorsunuz gösteride. Bol kahkahalı geçtiğine kefil olabilirim. Malum mesele geçmişi anmak olunca, çalınan parçalar da o yıllara seyahat etmenizi sağlıyor. Ne yalan söyleyeyim; ‘Çok Güzel Hareketler Bunlar’ kıvamında bir skeç derlemesi de beklemiyor değildik. Ama bu tarz ziyadesiyle farklı olmakla beraber, genç oyuncuya baya bir yakışmış. Bildiğimiz Eser Yenenler’in üzerine bir kabiliyet daha eklenmiş. Yeni nesil sahne performanslarına zaten ihtiyaç vardı. Cesur arkadaşımıza tebrikler. Palandöken soğuğunda içimizi ısıttı.

Haberin Devamı

Tolgshow’u yakalayın

Tolga Çevik’in senelerdir sergilediği tiyatral aktiviteleri bilmeyen yoktur sanırım. ‘Arkadaşım Hoşgeldin’ adlı programını, hiç değilse bir kere televizyondan izlemişsinizdir. Şimdiki projesi ise almış yürümüş. Hatta eski işlerini gölgede bıraktığını bile söyleyebilirim. ‘Tolgshow’ diğerlerine hiç benzemeyen bir ‘Talkshow’ ortaya çıkmış.

Ekran karşısında takip etmeye edersiniz ama adımız ‘Gezenti’ olunca, gidip yerinde görmeyi tavsiye etmemek kabahat olurdu. Zorlu Center Drama Sahnesi’nde mutlaka yakalamaya çalışın. Özgün, zeka barındıran bir çalışmaya şahit olacaksınız. Sırf kıvrak cevaplara hayranlığımız bile, bir dahakine de gitme isteği doğurdu.

Salonda seyretmenin keyfini, televizyon sansüründen uzak olması da destekliyor elbette. Tam tadına varmanın, yani en güzel anlarını ‘Bip’ sesi olmadan yakalamanın yerini başka bir şey tutmuyor. Konuklarını da sır gibi saklıyorlar. Kurallarını bozmaya niyetli değiliz elbet. Sadece sırada, yakınen tanıdığınız bir tiyatrocu hanımefendinin olduğunu söyleyebilirim. Misafirleriyle oynamaya çalıştıkları skeçleri ve hatta gülmekten oynayamamalarını izlemeye doyamayacaksınız. Vakit kaybetmeden ilk gösteriye bilet alın. Beklentimin çok üstünde çıktı.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR