10. yıl kutlaması

Nişantaşı’nın mihenk taşlarından biri olmayı başarmış markanı adı ‘Biber’... Bilen bilir; uzun zamandır Abdi İpekçi Caddesi’nin üzerinde hizmet veriyorlar. Aslında serüven, Emre Ergani ile başlamıştı. Birkaç sene önce ise Onur Büyükalp devraldı. ‘Aynı lezzetle devam eder mi?’ diye düşünülürken, gördük ki; çok da güzel devam ediyorlar. Bu başarıda Selma Şeşbeş faktörünün faydalarını da göz ardı etmemek lazım.

Yerli yabancı, eğlenceye yönelik müzikler yapıyorlar. Yanlarına da en alasından atıştırmalıklar. Son ziyaretimiz yaş günü partilerine denk geldi. Dile kolay, 10 yıldır aynı yerde aynı kriterleri tutturmak zor mesele. Dışarıdaki alanlarında akşamüstü sefasına da gece içerde biraz daha ritimli müzik dinlemeye de gidilebilir.

Bi üst kat
Tam ‘Nişantaşı’nda kaliteli canlı müzik yapan yer yok!’ dediğimiz dönemlerdi ki, üst üste açılmaya başladılar. En son nefer ise yine Biber’in üstünde, aynı işletme ile servise başladı; Suare... İşin hoşuma giden yanı, bir üst katta olması... Envayi çeşit mekan, depolarını ya da mutfaklarını bozup, onca müşteriyi bodrum katlara sığıştırıyor bu sıralar. Nihayet biri de demiş ki; biz bu insanları yukarı çıkaralım.
Bengü Beker sahnedeydi. Genç, enerjik, güzel sesli bir yorumcu belli ki... Zamanında popülerliği ispatlanmış şarkılarını seslendiriyor peşi sıra. Salon ekibi kibar ama yetişmekte zorlandılar. İlk gün diye pek yargılamamak gerek elbette. Kısa zamanda normal akışa döneceklerdir. Aynı kadronun ekibinden kötü performans beklemiyorum şahsen. Anlayacağınız; Nişantaşı taptaze, gidilesi bir adrese daha kavuştu. Not: Kaçırmayalım diyebileceğim sıradaki sahne Cenk Suyabatmaz’ın olacak. Bence siz de yakalayın...
Havadisler
- İstanbul Modern’i Beyoğlu’ndaki geçici mekanına taşınmadan önce ziyaret etmek için son haftaya girildi. Sanatçı ve Zamanı koleksiyon sergisi 18 Mart’a kadar görülebilir.
- Kış sporu tutkunlarına duyurulur! Kartalkaya’da yarışlar başlıyor. Festival organizatörü Kaya Palazzo... 11 Mart’a kadar kayak, 16-18 Mart arasında ise snowboard müsabakaları olacak.
- A Corner in the World X bomontiada ALT, ‘Işık Teorisi’ performansına ev sahipliği yapıyor. Bugün saat 15.00 ve 20.30’da gidebilirsiniz.
- W Lounge, event takvimini oldukça genişletiyor. Haftanın en az 4 günü organizasyonlar yapıyorlar şimdiden. 21 Mart-Ayhan Sicimoğlu & Latin All Stars, 28 Mart-James Copley X Las Vegas Wedding’den birini seçebilirsiniz. Ama benim favorim; 29 Mart-Bora Uzer...

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR