Haftanın tiyatrosu

İzlemeyi planladığım tiyatro oyunları üzerine uzunca bir liste yapmıştım. İlk sırada yer alan ‘Erkekler, Futbol ve Dahası’nı izleme fırsatı bulduk sonunda... Cem Davran ve Celil Nalçakan hayranlığımıza, Onur Özaydın eşlik ediyor. Yönetmen koltuğunda ise daha ziyade oyunculuğundan hatırlayacağınız Engin Altan oturuyor. Tiyatroyu sevmeye çalışmanın yanı sıra da izlenesi bir oyun çıkarmışlar.

Adına aldanmayın bu arada; sırf erkek seyirciye yönelik değil oyun. Meselenin aslında, Müjgan’a duyulan derin sevdayı tasvir ediyorlar. O da artık hayal gücünüze kalmış. Malum; herkesin Müjgan’ı başka... Erkek tarafından biraz hazin, kadın tarafından azdan çok hüzünlü bir öykü... Ama elbette güldürerek. Çünkü erkeği kendi yanından bozan da, kadına etki eden de itiraflardır. Bu kadar kopya yeter! İzleyiniz efendim.

Tatlı vakti

Yükselen değer Şair Nedim Caddesi’nden bir dönem bahsettik. Tatlıcısı bile bir acayip olmuş. Mütevazı metrekaresine sığışmaya çalışan, taze tecrübemizin adı ‘B Blok’... O küçücük yerin pozitif dedikodusu, o kadar zamandır kulağıma geliyor ki inanamazsınız. Bir iki genç kadının, klasik beyaz yakalı olmaktan uzaklaşmaya çalışma hikayesi gibi bir durum var. Oldukça da iyi idare ediyorlar doğrusu.
Çokça önünden geçtiğim dükkanın kapısındaki enteresan kuyruğa hep şaşırırdım. Ta ki bizzat deneyimleyene kadar. Sırf bir tatlı üzerine nasıl böyle bir ihtisas olabilir? Oluyormuş! Aslında hep savunduğum şeyi yapıyorlar. Bir işi yap ama tam yap.
Tek eleştirim olabilir; biraz fazla ukala geldi tavırları... İçinde değişik ne olduğunu sorduğumda, tam karşılarına rakip dükkan açacakmış gibi bir muamele gördüm. Zamanım olmadığından, kanunen malzemeyi söylemek zorunda oldukları gerçeğini anlatmakla uğraşmadım. (Malum alerjik vesaire durumlar olabilir.) O değişik tavırlarının dışında, ağız tatlandırmaya uğranacak dükkan olmuş. Fazla muhattap olmadan yiyip kaçın tabii...
Havadisler
Izaka, ‘Dem Muhabbetleri’ adı altında, akşamüstü sofraları kurmaya başlamış. Kendine has mezelerle, Pazar günleri saat 17 ile 20 arasında Türk Sanat Müziği dinletileri de sunacaklarmış.
Beşiktaş Çarşı’ya, sadece bölge için değil, memleket için de bir ilk olacak bir konsept geliyor. Konsept; ‘Gastropub’... Insomnia adını taşıyan mekan, bu haftadan itibaren hizmette.
Eski İstanbul’u yaşatmayı amaç edinmiş bir yeni otel anlayışı türedi İstiklal Caddesi’nde... Mr. Cas, ‘Vintage’ konaklama türevini, yeni nesil hale sokmuş kendince. 3 buçuk metreyi geçen tavan boyu ve klasik mimarisiyle, deneyeceklerim listesine girmiş durumda.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR