Tiyatro takvimim

Uzun zamandır vakit ayıramadığım, halbuki her fırsatta tavsiyecisi olduğum bir aktivite vardır; tiyatro... Bu alanın içine müzikaller de giriyor elbette. Onca zaman, ısrarla, ayakta tutulması gerektiğini yazdım durdum. Fakat ben de ihmal ettiğimi fark ettim. İzlenmesi gereken o kadar çok sahneyi atlamışım ki liste oldukça kabarmış. Buyurun efendim, ‘Gezenti’nizin bu ayın oyun listesi. Yorumlarımı izledikçe vereceğim tabii ki ama kaçırmadan tarihleri vermekte fayda var.

- Azizname listemizin başında... Aziz Nesin’in öykü ve taşlamalarından, Yücel Erten tarafından uyarlanmış. Oyuncuların içinde Emre Altuğ, Bülent Çolak gibi popüler isimler var. Çoğunlukla Trump Kültür ve Gösteri Merkezi’nde oynasa da başka sahnelerde de denk gelebilirsiniz. Neredeyse her hafta sahne alıyorlar.

- İple çektiğim bir proje olarak Cem Davran’ın yeni işini söyleyebilirim. ‘Erkekler Futbol ve Dahası’ ismini taşıyan öykünün meselesini anlatmama gerek yok sanırım. Davran’a, Celil Nalçakan ve Onur Özaydın eşlik edecek. 28 Şubat Çarşamba’dan itibaren, Artı Sahne’de seyredebilirsiniz. İlk sahne ise saat 20.30’da...

Haberin Devamı

- Nilgün Belgün’ün tek kişilik oyunu, az öncekine cevap niteliğinde adeta. ‘İçimdeki Kadın, Aşk ve Komedi’ adlı kitabından uyarlanmış. Yaşamını şarkılar, danslar, şakalarla anlatıyormuş. Merak edilesi bir hayat olduğunu düşünüyorum. Akatlar Kültür Merkezi, Profilo gibi birçok sahnede yakalayabilirsiniz. Hemen hemen her hafta oynuyor.

- Birçok mekanda karşınıza çıkan, Atılgan Gümüş ve Cenk Bıyık’ın ‘Two Turkish Tenors’unu bilirsiniz. Projeyi daha tiyatro ile iç içe bir hale getirmişler ve büyük salonlarda oynamaya başlamışlar. Bu organizasyon da Artı Sahne Mecidiyeköy’de... 26 Mart’da gerçekleşecek ama şimdiden bilet almakta fayda var.

- Yine aynı adrese mi denk geliyor bilmiyorum ama bu hafta Artı Sahne’de bir oyun daha başladı. Deniz Çakır ve Derya Alabora başrolleri paylaşıyor. Oyunun adı Beyaz... Yıllar sonra bir araya gelen iki kardeşi anlatıyor. 12-15-19-26 Şubat tarihlerinde, İstanbul’un muhtelif salonlarında da izleyici karşısına çıkacaklarmış.

Haberin Devamı

- Son tavsiyem ise tarihte yeri önemli olan bir eserden... ‘Bir Delinin Hatıra Defteri’, ülkemizde sahne alan ilk tek kişilik oyun olma özelliğini taşıyor. Genco Erkal, 50 yıl sonra tekrar hayat veriyor. Bu yapım 50. yıl kutlaması olarak da anılıyormuş kulislerde. Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nde izleyebilirsiniz.

DİĞER YENİ YAZILAR