Sahil turları

Sahil turları

Son zamanlarda, şehrin tepe kısımlarında o kadar çok gezmişim ki sahil taraflarını unutmuşum. Oraların illa yaz aylarında gidilecek diye bir kaidesi yok. Her zevkten insana, her saat diliminde hitap edecek bir mekan mutlaka bulunuyor. Deniz kenarı yürüyüşlerini saymıyorum bile. İster spor olsun, ister temiz hava almak olsun, küçük bir tur atmak şart.

Ardından mide kazıntısını ortadan kaldırmak için, Arnavutköy Ali Baba’da, bölgenin en iyi köftesini deneyebilirsiniz. Kutu kadar dükkan, dolup dolup boşalıyor. Aynı sırada, aynı esnafçılık mantığında bir de balıkçı var; Adem Baba... Alkolsüz, taze küçük balıklarla ziyafet çekebilirsiniz. Mis gibi bir yeşil salata eşliğinde elbette.

Sahil turları

Zıpkın gibi

Bu adres diğerlerine nazaran uzun oturmalık... Yine Arnavutköy yer alan Zıpkın’dan bahsediyorum. Şık dekorasyonlu, Boğaz’a nazır, hoş sohbetlerin mekanı. Konseptin mimarı, evvelden de birçok mekanını bildiğimiz Erhan Görücüoğlu... Akşamları meyhaneye has müziklerle şenlenmiyor da değiller.

Üç beş mezeyi anca denedik. Fakat aklımda esas yer eden deniz mahsulü çeşitleri. Hatta dil balığını o kadar çok beğendik ki 3 ayrı pişirme tekniğiyle bir daha, bir daha sipariş verdik. Benim favorim; tavada tereyağı ile hazırlanan oldu. Tam anlamıyla süt gibi tertemiz bir beyaz et çıktı içinden. İşin hakkını veriyorlar. Gidilir.

Haberin Devamı

Sahil turları

Eğlence vakti

Burası Bebek’in en yenilerinden; Angie... Kichenette’nin kocaman binasını bilirsiniz, onun terasında. Civarda pek olmayan canlı müzik açığını kapamışlar. Oldukça büyük bir dükkan, mütevazi bir sahne ve her çeşit müzik grubu hayal edin... İlk ziyaretimde Jabbar program yapıyordu. Her zamanki gibi tek gitarıyla. Tek başına platformu dolduruyor adam, helal olsun.

Çarşamba akşamı da yabancı müzikler çalan, genç bir grup vardı. Onlar da son derece yetenekli. Mekan her gün ayrı bir eğlence sunuyor ziyaretçilerine anlayacağınız. Ekipleri de kapıdan bacaya tanıdık, sektörün eski adamlarından oluşuyor. Sürekli gezen tayfanın menfaatine oluyor bu durum, haliyle...

Gece gezmelerine meraklı, ‘İyi müşteri’ diye tabir edilen kitlenin gelmesinin bir nedeni var tabii ki. Dükkana girip Mert Vidinli’yi görünce anlıyorsunuz sebebini. Gayet, sokakta görmekten haz duyacağınız insanlarla doldurmuş taze adresi. Yeni eğlence mekanım oldular. Hayırlı olsun...

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR