Kâfi açıldı

Yakın zamanda açılmak üzere olduğundan bahsetmiştik. Bu taze adresimiz Kâfi, Akaretler bölgesinde, Şair Nedim Caddesi üzerinde... ‘Capital Suites’ adında şık bir şehir oteli vardır caddede; işte oranın teras katında yer alıyor. Etnik materyalleri, modern biçimde kullanarak dizayn edilmiş. Yeni nesil bir meyhane diyebiliriz.

Mesele, meyhane kültürünün, sadece salaş yerlerle sınırlı olmadığını kanıtlamak. Mutfakları da bu duruma paralel ilerliyor. Öyle ki; mönü hazırlığını, ünlü şef Yağız İzgül ile birlikte yapmışlar. ‘Meze tabakları ile sınırlı kalmayalım!’ demiş, bir de ocakbaşı bölümü koymuşlar dükkana. Çilingir sofrası yemekleriyle, kebap çeşitleri bir arada anlayacağınız.

Tarza uygun atıştırmalıklar, farklı tekniklerle servis ediliyor. Örneğin; bildiğiniz ‘Atom’u pancarla, bonfile dilimlerini kadayıf içinde veriyorlar. ‘Kâfi şiş’ adını verdikleri bir de spesyalleri var ki, tadı damağınızda kalır. Antep’de zor bulacağınız kıvamdaki baklavaları ise cabası...

‘Modern’ dedik ya bir kere, müzikler ve eğlence halleri de geri kalmıyor. Klasik Türk Sanat Müziği eserlerle başlıyor, saat ilerledikçe şarkıların seneleri de ilerliyor. 80’ler ve 90’ların unutulmazlarıyla devam ediyor, günümüze kadar geliyorlar. Lezzetlerini denemek için de DJ’e eşlik etmek için de doğru nokta burası. Görünene göre, sundukları her şey ‘Kâfi’ gibi duruyor!

Haberin Devamı

Havadisler

- 14-15 Ekim tarihlerinde, Dasdas’da ‘Joseph K.’ oynuyor. Başroldeki Mert Fırat’a Didem Balçın, Onur Dilber ve Özgün Aydın eşlik ediyor. Kara mizah türündeki oyun, tiyatroseverlere duyurulur. Not: ‘Dasdas Sahnesi’ Batı Ataşehir, Watergarden içinde...

- BJK Plaza’nın üstündeki Vogue’u bilmeyen yoktur herhalde. Bugünden itibaren her Cumartesi, ‘Happy Hour’ partiler yapmaya başlıyorlar. Saat 16.30’da, DJ kabininde Ogün K olacakmış.

- W Lounge, kalıp değiştiriyor. Yeni işletme kadrosuyla, bu hafta sezon açılışına imza atacak. ‘Raf’ isimli single çalışmasıyla ünlenen, Deeperise performans sergileyecek. Meşhur gece kulübü Klein’in müzik ekibinin de kadroda yer alması cabası.

Haberin Devamı

- 11 Ekim Çarşamba akşamı, Leyla Gencer Sahnesi’ni, dünyaca ünlü bir duayenimiz onurlandıracak. İdil Biret, öğrencileriyle birlikte sergileyeceği bir program hazırlamış. Ünlü üstad, Beethoven besteleri icra edeceği gibi yerli bestecilerimizin de eserlerine yer verecekmiş.

- Eataly, Çarşamba akşamlarında müzikli eğlenceler düzenleme kararı almış. Bu hafta başlamak üzere, Süheyl&Behzat Uygur kardeşler, Yeşilçam Kabare Şovu yapacaklarmış. Maksat; müzik ve mizahı buluşturmak. Muhtelif günlerde de Ceyhun Yılmaz’ın stand-up şovları olacakmış İtalyan restoranında. Değişik olabilir.

DİĞER YENİ YAZILAR