Yemeden ödeme haftası

Sanırım her yıl buna benzer bir yazı yazmak durumunda kalıyorum. Yemediğimiz ya da sipariş etmediğimiz ürünler için, para talep edebilen mekanlar mevcut. Bakarsanız, son derece uygunsuz bir hareket. Fakat hepsinin de verecek bir cevabı, bir bahanesi var.

Ziyaret ettiğimiz yerleri iyi veya kötü eleştirirken, fiyat politikalarını da söylüyoruz elbet. Pahalısına da bir yere kadar laf edebiliriz. Ama hiç ağzına sürmediğin bir yemek için de hesap vermek koyuyor adama. Haram mı, helal mi, Allah bilir. Biz bu hafta iki ayrı yerde başıma geleni paylaşayım da, siz böyle adreslerin bahaneli kazıklarına maruz kalmayın!

Çiçek Bar

Bir zamanların en afili mekanlarından biri olarak anmıştık burayı... Hatta Yeşilçam’ı bize hatırlatması, anıları yad etmemiz vesaire oldukça hoşumuza gitmişti. Canlı müzik programları yapıyorlarmış akşamları. Bir arkadaşımızın sahnesi için ziyarete gittik. (İsmini vermek istemiyorum, zira kabahat solistin değil.) Bir iki içecek siparişinin ardından, meyve, çerez, beyaz peynir gibi birkaç parça geldi masaya. Biz de dedik ki ‘İçkinin yanında ikram geliyor herhalde!’ Canlı programlarının olduğu her yerde böyledir genelde.

Haberin Devamı

Hesap vakti gelip çatınca anladık, bunun bir taktik olduğunu... Sormadan getirdikleri her şey ücretli çıktı. Üstelik üç parça meyveye 50 TL istiyorlar. Bir daha gelmeyin demenin başka bir yolu herhalde. Bu arada diğer içeceklerimiz de, çok daha lüks adreslerde ödediğimizin bir buçuk katı fiyatında. Yakıştıramadım. Bu gidişle müdavimlerinden bile olurlar!

No: 1903

Çok düşündüm yazının bu tarafını ekleyip çıkarmak için. Zira bir Beşiktaş taraftarı için, kulübe bağlı bir tesisi eleştirmek zor zanaat. Fakat öncelikle bir yazar olarak, bir de takımının yeri iyi olsun isteyen biri olarak geri almadım bu notları. Herkese de açık bu işletme. Akatlar’daki komplekse büyük hevesle gittim aslında. Ne güzel hayaller kurdum, burada paylaşmak üzere. Çünkü ciddi paralar harcanarak, ziyadesiyle keyifli bir alan oluşturdular. Kocaman iç alanı, bir o kadar da bahçesi olan bir arazi burası. Ve büyük ekranda maç yayını yapıyorlar.

Haberin Devamı

Esasında hizmet tam aradığımız türden. Maç günü, yemek sonrası gidelim istedik. İçecekleri söylerken bir de meyve söyledik meze niyetine. Masaya başka yiyecekler gelmeye başladı. Yemek yemeyeceğimizi söyledikçe, daha fazla getirmeye başladılar. Film gibi biz gönderiyoruz, onlar sormadan getiriyorlar. Saat 23.00’ı bulduğunda, biri çıkıp ‘Yalnız burası fiks mönü!’ dedi. Biz de bunun tebliğ edilmediğini söyledik ama sonuçta küçük bir indirim yapıp aldılar o parayı. Önceden bildirmeden bunu talep etmeleri kanunsuz ama sıkıntı olmasın diye ödedik. Yakışmıyor böyle bir kulüple anılan bir mekana. İşin en komiğini söyleyeyim; hani başta söylenen meyve vardı ya, bir tek o gelmedi!

DİĞER YENİ YAZILAR