Gazete Vatan Logo

Onbinler ırkçılara karşı yürüdü

Beyazların üstünlüğünü savunan grupların Boston kentinde düzenlediği mitinge katılım 100 kişinin altında kalırken, ırkçılık karşıtlarının gerçekleştirdiği yürüyüşe 40 binin üzerinde kişi katıldı. Yürüyüş sosyal medyada, ‘Boston’un ırkçılara en güzel cevabı’ şeklinde yorumlandı.

Onbinler ırkçılara karşı yürüdü

ABD’nin Boston kentinde aşırı sağcı grupların ‘İfade Özgürlüğü Mitingi’ne karşı düzenlenen gösteriye ırkçılık karşıtı 40 binden fazla kişi katıldı. Irkçılık karşıtları, ‘beyaz Amerikalıların üstünlüğünü savunan’ grupların bir haftaya yakın süredir hazırlandıkları mitinge karşı düzenledikleri eylemde, karşıt gruba ezici bir üstünlük sağlayarak, mitingi gölgede bıraktı. Aşırı sağcılar, katılımın az olması ve güvenlik endişesiyle mitinglerini erken sonlandırdı.

Karşıt gösteride, ‘Siyahilerin Hayatları Önemlidir’ (Black Lives Matter) Hareketi’nin öncülük ettiği 40 binden fazla eylemci ırkçılık karşıtı sloganlar atarak, şehir merkezine yürüdü. Şehir merkezindeki miting alanında iki grup arasında zaman zaman gergin anlar yaşansa da Charlottesville’deki ırkçı saldırı benzeri bir olay olmadan eylem sona erdirildi.

Geçen hafta Charlottesville’de neo-Nazi ve beyaz Amerikalıların üstünlüğünü savunan gruplarla yaşanan kanlı olayların ardından, Boston polisi benzer olayların yaşanmaması için kentte sıkı güvenlik önlemleri aldı. Boston Emniyet Müdürü William Evans olaylarda karşıt grupları ayrı tutabilmek için 500 polis memurunun görevlendirildiğini duyurdu.

Haberin Devamı

Bu arada, Boston’daki mitingi düzenleyen ‘Boston İfade Özgürlüğü Koalisyonu’ sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Charlottesville’de gösteri düzenleyen ‘KKK ve neo-Nazi’ gibi ırkçı gruplarla hiçbir bağları olmadığını vurguladı.