Gazete Vatan Logo

AK Parti’den Diyanet İşleri Başkanı’nın tartışılan ziyareti hakkında açıklama

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MEB'in öğrenci andı tartışmasıyla Danıştay'a yaptığı dilekçeye yapılan eleştirilerle ilgili açıklamalarda bulundu. Çelik ayrıca Diyanet İşleri başkanı Ali Erbaş'ın Kadir Mısıroğlu'na yaptığı tartışmalı ziyaret ile ilgili bir soruya, "Bu ziyaret insani bir ziyarettir. Her insani ziyaretten siyasi sonuçlar çıkartmaya başlarsak bunun sonu gelmez. Kendisi de ifade etti. Gittiğinde resimler aile tarafından çekiliyor. Kıyafeti söz konusu ediliyor. Zaten kıyafeti bellidir. Hasta ziyaretinin ideolojisi olmaz arkadaşlar" cevabını verdi.

AK Parti’den Diyanet İşleri Başkanı’nın tartışılan ziyareti hakkında açıklama

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Danştay'ın Öğrenci Andı kararına yönelik itiraz dilekçesindeki ifadelerle ilgili tartışmalara değinen Çelik şunları söyledi:

"Sayın Bahçeli'nin eleştirileri haklı, biz de katılıyoruz. Temyiz dilekçesindeki bu bölüm AK Parti'nin görüşünü yansıtmamaktadır. Bakanlık adına oluşturulan temyiz dilekçesine ilişkin görüşü yansıtmamaktadır. Avukatların kendi tasarruflarıyla koydukları bölümdür orası. Sayın Bahçeli'nin de dediği gibi sosyolojik ve tarihi olarak hatadır.

Sayın bakanımız tarafından bir görüş oluşturuluyor, temiz dilekçesi için. Milli varlığımızla ilgili kapsamlı bir değerlendirme yapılıyor. Bakanlığımızın oluşturduğu görüşe rağmen avukatlar tarfından paragraf bu şekilde ekleniyor. Bürokratlar da kontrol etmiyor. Avukatlarla ilişik kesilmiş bürokratlar da görevden alınmıştır. Temyiz dilekçesinde imzası bulunan 3 kişi görevden alınmıştır."

Çelik'in açıklamalarından öne çıkan diğer başlıklar şöyle:

Haberin Devamı

"Avrupa ordusu meselesi bundan sonra çok tartışılacak. Bu NATO'ya alternatif bir oluşum değildir. Bu yeni tartışma başka bir şekilde alevlendi. Başkan Trump yönetime geldikten sonra yarılma Paris İklim Değişikliği konusunda ortaya çıkmıştı. İlk defa bir ABD Başkanı Avrupa entegrasyonuna karşı çıktı. Brexit'i destekledi. Başkan Trump'tan Macron'u ve Fransa'yı suçlayan tweet'ler geldi. Siz bu orduyu ABD, Rusya ve Çin'e karşı kurmak istiyorsunuz ama geçmişte Almanya tarafından işgal edildiniz şeklinde tepki gösterdi. NATO'nun nasıl kurucu üyesiysek Avrupa ordusu tartışmalarını da doğrudan güçlü bir şekilde değerlendiriyoruz.

"SALDIRI YOK, RAPOR BUGÜN YA DA YARIN AÇIKLANIR"

Hakkari'deki patlamayla ilgili rapor tamamlanmak üzere. Milli Savunma Bakanımız bugün ya da yarın açıklanacağını söyledi. Hem askeri hem idari soruşturma devam ediyor. Silahın ve mühimmatın kendisinde bir sorun olmadığı görüldü. Depolama arızasıyla ilgili ilk bulgulara göre herhangi bir sıkıntı olmadığı görüldü. Bu namlular operasyonlardan önce test ediliyor. Bu top da yakın zamanda Karapınar'da test edilmiş ve göreve elverişli raporu verilmiş. İlk anda namlu mermiyi terk ediyor ama geriye doğru oluşan basınç nedeniyle kaza meydana geliyor. Bu mesele dışardan saldırıyla gerçekleşmemiş. Sosyal medyada bununla çok spekülasyon yapıldı. Afyon'daki mühimmat patlamasıyla bir benzerlik yok.

Haberin Devamı

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI'NIN ZİYARETİ

Bu tartışmalar olduğu andan itibaren ayrıntılı bir şekilde izledik. Bu tartışmalar neticesinde Cumhurbaşkanımız görüşünün paylaşılmasını istemiştir. FETÖ, PKK gibi terör örgütlerine karşı son derece gayretli bir ilim adamıdır. FETÖ ve PKK gibi terör örgütlerinin de hedefindedir. Ortaya koyduğu çalışmalar takdir edilmektedir. Bu ziayret insani bir ziyarettir. Siyasi sonuçlar çıkarmaya başlarsak sonu gelmez. Hasta ziyaretinin ideolojisi olmaz. Diyanet İşleri Başkanımız hükümet ve Cumhurbaşkanımız tarafından takdir edilen bir ilim adamıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili her konunun tartışmaya dönmesini doğru bulmuyoruz. Her zaman hak ettiği saygıyı görecektir.

Haberin Devamı

CEMAL KAŞIKÇI CİNAYETİ

CIA Başkanı'na gereken bilgi verilmiştir. CIA Başkanı'nı davet edin kendisiyle paylaşılan delilleri kongreyle paylaşması istendi. Ulusal Güvenlik Danışmanı'nın yaptığı şeyin yanlış olduğunu söylemek isterim. Biz kimseyi suçlamıyoruz. Biz olayın örtbas edilmemesi için çalışıyoruz. Bu katillerin kim oldukları belli. Türkiye'de yargılayalım. Suud Başkonsolosluğu Suud toprağıdır ama Türkiye Cumhuriyeti toprakları içerisindedir. Bu Türkiye Cumhuriyeti'nin saygınlığına yönelik bir saldırıdır. Bunlara üst düzey bir yetkili emir vermeden bu saldırıyı gerçekleştirmeleri mümkün değildir. Üst düzey emir kimin tarafından verilmiştir? Bu ortaya çıkmalı. Merhumun cesedi nerededir? Saygın bir şekilde defnedilme hakkı vardır. Dünya tarihinin en vahşi eylemlerinden biridir. Bu katiller Suudi Arabistan yetkililerinin elinde.

FRANSIZ DIŞİŞLERİ BAKANI'NI KINIYORUZ

Fransız Dışişleri Bakanı'nın Cumhurbaşkanımıza yönelik ifadelerini kınıyoruz. Bu kadar sorumsuz ve bilgisiz şekilde konuşmasını yadırgadık. Bu bilgiler MİT tarafından Fransız istihbartı ile paylaşılmıştır. Bu konuyu takip etmiyorlarsa onların problemidir. Bu kınanacak bir eylemdir. Bu konuyla ilgili Avrupa neden ortak bir politika üretememektedir.

Haberin Devamı

TÜRKİYE LİBYA KONFERANSI'NDAN NEDEN ÇEKİLDİ?

Biz Libya'da tüm tarafların masada olmasını istiyoruz. Libya'nın daha az müdahaleye ihtiyacı var. Türkiye gibi Libya konusunda merkezi rolü var. Türkiye'nin davet edilmediği gayriresmi toplantı organize edilmiştir. Bu sorulduğunda herkes topu birbirine atmıştır. Heyetimiz bu muameleyi kabul etmeyerek cumhurbaşkanımızla istişare ederek toplantıdan çekilmiştir.

YEREL SEÇİMLER

Cumhur İttifakı ayaktadır, devam etmektedir. Diğer partilerin arayışlarını da izliyoruz. Aday takvimleri konusunda Cumhurbaşkanımız başkanlığında bir heyet çalışmaları gerçekleştiriyor. Çalışmalar büyük oranda tamamlandı. Temayüller neticesinde arkadaşlarımız içerisinden en uygun arkadaşlarımız belirlenecek. Takvimle ilgili kesin bir şey söyleyemez. Adaylar Cumhurbaşkanımızın katıldığı bir lansmanla tanıtılacak.

"CHP DOĞRU İŞ YAPTI"

CHP ezana saldıran bu şahsı disipline sevk ederek doğru bir iş yapmıştır. Ezanla kavgalı olmak yanlış bir ruh halidir. Biz bunların geride kaldığını düşünüyoruz. CHP'nin bu şahsı disipline sevk etmesi ve bu sözlere karşı olması Türkiye'nin geldiği olgunluk açısından anlamlıdır. Neden bu parti ideolojik olarak milletle kavga etmek üzere kurgulanmış bir siyaset peşinde koşmaktadır. Disipline sevk edilmesi iyidir ama CHP'nin bir yazılım güncellemesine ihtiyacı vardır. Ezan evrensel bir çağrıdır. Milletin böyle bir meselesi yoktur.

15 Temmuz şehit ve gazilerimiz için çok sayıda karar alındı. Ne yaparsak yapalım şehitlerimize olan borcumuzu ödeyemeyiz. (Kılıçdaroğlu'nun) Bahsettiği konu çok cüzzi bir miktardır. Bunun şehit ve yakınlarına nasıl yönlendireceği konusunda bir vakıf kurulacaktır. Bahsettiği gibi büyük bir miktar ortada yok. Son derece cüzzi bir rakam. Onun da en iyi şekilde değerlendirilmesi için Aile Bakanımızın bizzat takibiyle bir vakıf çalışması tamamlanmak üzeredir. Herhangi bir problem yok."