Gazete Vatan Logo

Okulum için çok başrol kaçırdım

Oyuncu ve model Tuba Melis Türk, her iki meslekte de iddialı. Türk, "Önümdeki beş yılımı dolu dolu en top şekilde geçireceğim. 10 yıldır bu piyasanın içindeyim. Her şeyi hazmederek bu noktaya geldim. Bu yüzden artık tamamım ve uçma zamanım geldi" diyor.

Okulum için çok başrol kaçırdım

Bir süredir dil eğitimi alıyorsunuz. Bunun özel bir sebebi var mı?

Konservatuarda okurken, kitapların orijinallerini okumak çok isterdim ama okuyamazdım. Çevirilerini okuduğumda tam manasını aldığımı hissetmiyorum. Özellikle Shakespeare'i kendi dilinde okumak içimde kalmıştı. Bir de ileride yüksek lisan yapmak istiyorum yurt dışında. Bu yüzden bunu mutlaka çözmem gerektiğini düşündüm. Şuan çok iyi değilim ama uzun süreden beri İngilizce kursuna gidiyordum kur atladım yaz geldi ve bazı film projeleri var diye ara verdim. Ama yurt dışına gidip 1,5 yıl yaşamam gerekecek sanırım.

Tam kariyeriniz bu şekilde aktif devam ederken buradan uzaklaşmak risk değil mi?

Cesaretli biriyim. Arada kendini çekip dinlenmek iyi geliyor. Ben de öyle yaptım. Hedefim varsa onları hallettim. Mesela okul dönemimde birçok rol kaçırdım. Dizilere ana cast değil yan rol olarak dahil oldum önceliğim okulu bitirmek olduğu için.

Oyunculuk ve modellik bir arada devam mı edecek?

Tek bir noktada kalmak istemiyorum. Çocukluğumdan beri birçok alanda var olmak istiyorum. Hayatta ne kadar çok alanda aktifsen ve yaratıyorsan hayatta da o kadar varsın. Bu yüzden tek bir şeye bağımlı olmak bana ters. Oyunculuğa, güzelliğe ya da modelliğe bir bağımlılığım yok. İyi olmak için çok çalışıyorum ama yanında resim gibi sanatın başka dallarıyla da ilgilenmek istiyorum. Yüksek lisans yaptıktan sonra akademisyen de olmak istiyorum.

Haberin Devamı

Çoğu model, oyunculuğa başladıktan sonra podyumları bıraktı. Ama siz bırakmadınız...
Kendimi çok şanslı hissediyorum. Çünkü oyunculuğa ara verdiğimde modellik beni çok tatmin ediyor. Modelliği hayatımdan hiç silmeyi düşünmedim. Mesela Victoria's Secret melekleriyle aynı defilede yürüyorum ve yürüdüm. Adriana Lima, Miranda Kerr, Ana Beatriz Barros, Isabel Fontana ile aynı podyumda yürümek kim istemez? Bu benim için büyük şans. Bu yüzden modelliğe sırtımı dönmeyi hiç düşünmedim. Onlar arasında olmayı seviyorum.
Victoria's Secret modeli olmak ister miydiniz?
İsterdim... En azından onlarla çıktığım bir defilede, bir günlüğüne meleklerden biri oluyorum. Şaka bir yana kendi ülkemi çok seviyorum ama yurt dışında onlar arasında olmak isterdim. Çünkü onlar her şeye çok farklı bakıyorlar. Ülke olarak dünyaca ünlü modellerle aynı podyumda yürüdükçe biz de bir şeyleri aşacağız diye düşünüyorum.
Fazilet Hanım ve Kızları ile canlandırdığınız Nil için neler söylersiniz?
Beklemediğim bir anda gelen bir diziydi. Yıllardır Şükrü Avşar'la çalışmayı çok istiyordum. İyi ki de çalışıyorum. Bu dizideki karakterimden sonra beni yıllardır tanıyan insanlardan aldığım tepkiler, "Seni yıllardır tanırız, çok sakin ve ağır birisin. İçinden nasıl böyle biri çıkar" diye şaşırıyorlar. Nil, canlandırdığım karakterler arasından en dikkat çekici olanı. Kötü bir karakter sevilmez ama Nil sevildi. Çünkü tek derdi takıntılı şekilde sevilmek...
Aşk için kendimi asla küçültmem
Nil aşk konusunda çok tutkulu ve takıntılı. Siz aşk konusunda nasılsınız?
Çılgın ve takıntılı değilim, hiçbir zamanda olmam. Nil'i oynarken bile çok kızıyorum ona. Çünkü "Bir kız bu kadar düşemez, kendini küçültemez" diyorum. Hayatımın hiçbir alanında benim böyle bir tavrım ve tutumum hiç olmadı. Aşkı yaşarken dolu dolu her haliyle yaşamak lazım ama bittiği noktada herkesin kendi yoluna çekilmesi gerektiğini düşünüyorum. Aşk insanın gözünü bir yerde kör edebiliyor bu konuda dikkatli olmak lazım.
Şuan aşık olduğunuz biri var mı?
Hayır yok şuan hayatımda sadece işim var. Bütün dikkatimi, enerjimi işime vermek istiyorum.
Sizce oyuncu için eğitim neden önemli?
Aslında konservatuar okumadan da başarılı olan çok insan var. Ama okul insanın ayrıca ufkunu açıyor. Oturup sohbet ettiğinde konuşabileceğin, vereceğin bilgi ve konun oluyor. Yaratıcılığını geliştiriyor.
Günümüzde herkes birbirine benziyor. Bu benzerlikten ayrılmak için bir şey yapıyor musunuz?
Yıllardır kendim oldum. Herkes giyiyor ve moda diye aynı şeyi giymem. Gider altı yıl önce aldığım elbisemi giyerim. Kendime davranış ve hayat tarzı olarak neyi yakıştırdıysam öyle yaşarım. Bu huyumu hiç değiştirmedim bu beni kalıplaşmış şeylerden koruyan yönüm. Değerlerimden vazgeçmiyorum.
Çağan Irmak filminde başrol oynamak hayalim
Peki mutlaka yapmak istediğiniz neler var?
Önümdeki beş yılımı dolu dolu en top şekilde geçireceğim. Beni çok güzel günler bekliyor. Çünkü artık zamanım geldi. 10 yıldır bu piyasanın içindeyim. Her şeyi hazmederek bu noktaya geldim. Bu yüzden artık tamamım ve uçma zamanım geldi diyorum. Bu süre içinde bazen daha iyisi olabilirdi diyorum ama o zamanda önceliklerim farklıydı. Okulumu bitirmem gerekiyordu. Bana göre her şey yavaş ama olması gerektiği gibi gitti. Her şeyin bir zamanı vardır, benim zamanım da daha yeni geldi. En çok istediğim şey bir Çağan Irmak filminde başrol oynamak. Çok sağlam bir komedi de, çok sağlam bir dram da oynayabiliyorum. Sadece bunu göstermem için alan verilmesi gerekiyor. Mesela doğulu bir kızı oynamak istiyorum. Çünkü çok güzel şive yapabiliyorum.

Haberin Devamı