Gazete Vatan Logo

Okullar ne zaman kapanıyor?

Okullar ne zaman kapacak sorusu milyonlarca öğrencinin her yıl beklediği bir tarih. Yaz tatilinin gelmesini bekleyen her öğrenci okulların ne zaman kapanacağını dört gözle bekliyor. Peki okullar ne zaman kapanacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor?

Okulların kapanacağı tarih öğrencilerde şimdiden heyecan yarattı. Yaz tatili için gün sayan öğrenciler okulların kapanmasını bekliyorlar. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl yayımlanan takvime göre bu yıl okulalr ne zaman kapanıyor?

OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK?

MEB'in takvim bilgilerinde yer alan bilgilere göre, MEB'e bağlı her derece ve türdeki eğitim ve öğretim kurumlarında 2017-2018 eğitim öğretim yılı, 18 Eylül 2017 Pazartesi günü başladı ve 8 Haziran 2018 Cuma günü sona erecek.

2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı takvimine göre 2018-2019 eğitim öğretim yılı 17 Eylül 2018 Pazartesi başlayacak.

TAKDİR TEŞEKKÜR HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Takdir ve teşekkür belgesi dönem sonunda öğrencinin genel not ortalamasına göre verilen belgelerdir. Eğer öğrencilerin ders notlarının tamamı sisteme girilmişse takdir ve teşekkür alıp alamadıklarını öğrenmeleri için yıl sonu başarı puanına bakmaları gerekir. Her dönem sonunda bu puan değişir. Yıl sonu başarı puanı eğer;

Haberin Devamı

70,00-84,99 arasında ise öğrenci teşekkür belgesi almaya,
85,00-100 arasında ise öğrenci takdir belgesi almaya hak kazanmış demektir.
Bu iki belgenin dışında okulda davranışları beğeni toplayan öğrenciler ve kulüplerde aktif olan öğrenciler de onur belgesi almaya hak kazanırlar.