FETÖ’cü siyasiler

Fethullahçı Terör Örgütü adı oturdu, bu isim ve kısaltması Cemaat’in yerini aldı.

Ancak buradaki “terör örgütü” kavramında alışılmamış bir durum var. Bir örgütün terör örgütü olması için silahı olması ve silahlı eylem yapması gerekiyor

FETÖ’nün silahları ise devletin asker ve polis görevlilerine verdiği silahlar, devletin silahları.

Devletin silahlarının, 15 Temmuz darbe girişimi dışında bazı siyasi cinayetlerde Cemaat mensubu emniyet görevlileri tarafından kullanıldığı yeni ortaya çıktı.

FETÖ’nün sivil kadrosunun genişliği de belli. Buna ilişkin soruşturmalarda birçok haksızlık tespit edilse de, haksızlık iddiaları doğru dürüst araştırılmamış olsa da FETÖ’cü sivil kadroların toplumdaki etkileri ortadadır.

Örgütün generalleri var, her rütbeden subayları var, hakimleri var, savcıları var, valileri var, emniyet müdürleri var, polisleri var, doktorları var, öğretmenleri var, futbolcuları da var.

Ama bir tek şeyleri yok: Siyasiler. Soruşturulan insanların yaklaşık 200 bini tutuklandı, mesleğinden, işinden oldu, bunlar her kesimden insanlardı, ama aralarında bir tek siyasi yoktu.

Haberin Devamı

Gülen Cemaati, topluma açılmaya başladığı dönemde bütün siyasi partilerle diyalog içinde olmaya özen göstermiştir. Başarılı kurslarla başlayan, nitelikli eğitim kurumlarıyla devam eden eğitim hamlelerinden kimse kuşkulanmamış, ülke dışındaki okullar da her kesimin desteğini görmüştür.

Bir tarafta “Kutlu Doğum Haftası”, diğer tarafta “Türkçe Olimpiyatları”, bir başka tarafta kültürler arası diyalog girişimlerine de hiç bir itiraz olmamıştır.

90’lı yıllarda Cemaatin etkinlik alanı hızla genişlerken hem Ecevit DSP’si hem de Çiller’in DYP’si ile yakın ilişkiler kurulmuş olduğu da kimsenin gizlisi değildir.

2000’li yıllarda ise rakipsiz siyasi güç haline gelirken Cemaatin ana ilgi alanı da bu parti olmuştur. Ak Partili siyasilerle Cemaat mensuplarının ilişkileri için uzun araştırmalara da gerek yoktur, her şey gazete sayfalarında vardır.

Bütün bu icraatlarda çok sayıda aydın, akademisyen, gazeteci ve de siyasi yer almıştır.

Haberin Devamı

Ve şu anda bunlardan sadece “siyasiler” kısmına hiç bir dokunma ve soruşturma olmamıştır.

Siyasilere dönük bir FETÖ operasyonundan yeni söz edilmeye başlandı. Bu operasyon daha önce bir tehdit olarak MHP’li muhaliflere gösterilmişti. Bu kez bu operasyon bu şekilde “Bahçeli’ye destek” şeklinde gerçekleşirse de hiçbir inandırıcılığı olmaz.

DİĞER YENİ YAZILAR