Gazete Vatan Logo

Öğretmenlere müjdeli haber.. Ödül sistemi geliyor!..

Milli Eğitim Bakanlığınca, öğretmenlere yönelik ödül sistemi geliyor. Bu sistem öğretmelerin kariyer basamaklarına göre ödüllendirilecek. Bu ödül sisteminde öğretmenlerin performansını müdür, diğer öğretmenler, veli ve öğrencilerden gelen değerlendirmelerle belirlenecek…

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), öğretmenlere yönelik "uzman" ve "başöğretmen" gibi kariyer basamaklarına göre yeni bir ödül sisteminin öngörüldüğü modelin hayata geçirilmesi için çeşitli alternatifler mercek altına alındı. MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Doç. Dr. Semih Aktekin yaptığı açıklamada, Öğretmen Strateji Belgesi'ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Öğretmen Performans Değerlendirme Sistemi'nin oluşturulması için öncelikle bir öğretmende bulunması gereken bilgi, beceri ile tutum ve değerleri içeren mesleki genel yeterliklerini belirlediklerini vurgulayan Aktekin, "Taslak metnimizde bir öğretmende var olması gereken yeterlikler belirlendi. Bu metin, sayın Bakanımız İsmet Yılmaz'ın onayının ardından kamuoyuna ilan edilecek" dedi.

Öğretmenlerin performası müdür, diğer öğretmenler, veli ve öğrencilerden gelen değerlendirmelerle belirlenecek. Ayrıca öğretmenler 4 yılda bir de performans sınavına tabi tutulacak. Elde edilen sonuçlara göre sınava tabi tutulacak. Kendini eksik hisseden öğretmen eğitim programlarına gönderilecek.

Haberin Devamı

MEB'in masasındaki alternatiflerde "uzman", ve "başöğretmen" gibi kariyer basamaklarının olacağını ifade eden Aktekin, "Diyelim ki bir öğretmenimiz, uzman veya başöğretmen oldu, bu unvanı ilgili performans kriterlerini koruduğu sürece devam ettirecek. Her yıl, öğretmenlerimizin performansına tekrar bakılacak" dedi. Öğretmenlerin ödül sistemine ilişkin ilgili Bakanlıklarla görüşmelerin sürdüğüne dikkati çeken Aktekin, "Kariyer sisteminin maddi yansımaları, Maliye Bakanlığı'nın bütçe imkanları doğrultusunda belirlenecek" dedi.