Gazete Vatan Logo

Öğretmenlerden atama için imza kampanyası

Şubat ayında yapılacak olan öğretmen atamalarında 20 bin öğretmenin atanması bekleniyor. Öğretmen adayları ise bu sayının yetersiz olduğunu belirterek Change.org'da sayısının arttırılması için kampanya başlattı.

Başlatılan kampanya dahilinde 400 binden fazla adayın atama beklediği gerekçe gösterilerek mülakatsız olarak 40 bin öğretmenin atamasının yapılması istendi. 4 Aralık'ta başlayan kampanyaya yaklaşık 4500 kişi imza verdi.

Kampanya metni şöyle:

Bizler 2017 KPSS’ye girip atama bekleyen 400 binden fazla öğretmeniz. Çaba harcayarak, emek vererek okullarımızı bitirdik ve en doğal hakkımız olan öğretmenlik mesleğini yapmak istiyoruz. 100 bin öğretmen açığı varken ve atama bekleyen öğretmen sayısı 400 bini geçmişken 20 bin atama yetersiz. Her yıl 40-50 bin atama yapılırken bu sene sayının 20 bin olması sınava giren binlerce öğretmeni tedirgin ediyor. 2018 Şubat’ta 20 bin atama, ne açığı kapatacak ne de atama bekleyen öğretmen sorununa çare olacak. Bizi anlayacağınızı, bizim sesimiz olacağınızı düşünüyor, zor süreçler geçiren öğretmenlerimizin tekrar umutlarına sarılıp, inançlarının tazelenmesi için şubatta 40 bin mülakatsız, kadrolu ve adil kontenjan dağılımı ile öğretmen ataması için sizlerden destek bekliyoruz.

Haberin Devamı