Gazete Vatan Logo

Öfkeli köylüler çiftliği bastı, 292 timsahı katletti

Endonezya'da ot toplamak için timsah çiftliğine giren adam vahşi hayvanlara yem olunca, duruma sinirlenen köylüler çiftliği basarak 292 timsahı teker teker öldürdü.

Öfkeli köylüler çiftliği bastı, 292 timsahı katletti

Endonezya'nın Sorong bölgesindeki Aimas köyünde bulunan timsah çiftliğindeki bir timsah civardaki köylülerden birini öldürünce köylüler çiftliği bastı, 292 timsahı pala, çekiç ve baltalarla öldürdü.

OT TOPLAMAK İSTERKEN TİMSAHLARA YEM OLDU

Yetkililerin Reuters'a verdiği bilgiye göre, katliamı tetikleyen olayda, 48 yaşındaki bir köylü hayvanlarına ot toplamak için timsah çiftliğine girdikten sonra, vahşi hayvanların saldırısında öldü.

TİMSAHLARI ÖLDÜRÜP "HAKLIYIZ" DEDİLER

Ardından köylüler, timsah çiftliğini bastı. Köylülerden Enoas Barmala, timsahların öldürülmesini savunurken, "Bence bizim yaptığımız gayet doğruydu. Bu hayvanların köye bu kadar yakın bir yerde tutulması yanlış" dedi.

Aimas Karakolu Başkomiseri, Emiy Fenetyruma ise olayların aniden alevlendiğini anlatırken, "Biz durdurmaya çalıştık ama geldiğimizde olan olmuştu" açıklamasını yaptı.

Yeni Gine timsahlarının beslendiği çiftliğin, timsahları koruma amacıyla 2013 yılında ruhsat aldığı ifade ediliyor. Ruhat verilirken timsahların köylüleri rahatsız etmemesi şartının konduğu belirtiliyor.

Haberin Devamı