Gazete Vatan Logo

Ödüllü projede yaşam başladı

Batı Ataşehir’de bulunan Varyap Meridian’da, açık ve kapalı yüzme havuzu, kafeterya, fitness salonu, sauna ve buhar odasından oluşan sosyal tesislerin yanı sıra bisiklet park alanları da yer alıyor.

Batı Ataşehir’de İstanbul Finans Merkezi’nin yanıbaşında yer alan dünyanın “en iyi mimari” projesi Varyap Meridian’da yaşam Ocak 2012’de başladı. Varyap Meridian’ın ilk etabını oluşturan 24 katlı D Blok ve 41 katlı E Blok’ta yer alan 379 konut ve 9 dükkanın sahiplerine anahtar teslimleri devam ediyor. Varyap Meridian’ın ikinci ve üçüncü etapları da yine 2012’de teslim edilecek. Varyap Meridian; 5 adet yüksek katlı konut ve A Plus ofis kulesi ile 3 adet ticari blok ve 14 villadan oluşuyor.

LEED kayıtlı Türkiye’nin ilk ve tek yeşil karma konut projesi Varyap Meridian’ın ilk etabında; stüdyo, 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 olmak üzere kat bahçeli ve teraslı olarak tasarlanan özel daireler yer alıyor. Daire sahiplerine özel, binlerce metrekarelik ortak kullanım ve yeşil alan sunan Varyap Meridian D ve E bloklarında, iki adet açık ve kapalı yüzme havuzu, kafeterya, fitness salonu, sauna, buhar odası ve soyunma odalarından oluşan sosyal tesislerin yanı sıra doğrudan blok asansörleriyle bağlantılı kapalı otopark ve bisiklet park alanları da yer alıyor.

Varlıbaş: “Varyap Meridian’da tüm etaplar bu yıl sonunda tamamlanacak.”

Varyap Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş, “Nisan 2009’da inşaatına başladığımız Varyap Meridian projemizin ilk etabında yer alan 379 konut ve 9 dükkanın anahtar teslimlerine Ocak 2012’de başladık. Projemizde yaşamın başlamasından son derece mutluluk duyuyoruz. Satışa çıktığı günden bu yana Türkiye’de ve uluslararası piyasalarda büyük ilgi toplayan ve yatırımcısına büyük getiri sağlayan Varyap Meridian, toplam 5 adet yüksek katlı bloktan oluşmaktadır. Projemizin, inşaatı devam eden ikinci ve üçüncü etaplarını da bu yıl içinde teslim edeceğiz. Projenin tüm birimlerinde yaşam bu yılsonunda başlamış olacak” dedi.

Peyzaj tasarımı ile benzersiz bir proje

Varyap Meridian, doğal kaynakların korunmasına yönelik peyzaj tasarımıyla benzersiz bir örnek oluşturuyor. Hem sürdürülebilir peyzaj tasarımı özelliği hem de yağmur suyu ve gri suyun tekrar kullanımı ile Varyap Meridian’da LEED kriterlerine uygun olarak yüzde 50 oranında su tasarrufu sağlanıyor. Peyzaj tasarımında olduğu gibi Varyap Meridian dairelerinde kullanılan batarya ve rezervuarlar da tasarruflu özelliğe sahip. Varyap Meridian banyolarında kullanılan 2,5 ve 4 litre su harcayan çift basmalı rezervuarlar sayesinde yüzde 50 oranında su tasarrufu sağlanıyor. Türkiye’de standart bataryaların dakikada harcadıkları su miktarı 13-15 litre iken Varyap Meridian bataryalarında kullanılan debi sabitleyici aparatları sayesinde harcanan su miktarı dakikada 5,7 litre, duş başlıklarında ise dakikada 8.5 litreye düşüyor.

Haberin Devamı