Gazete Vatan Logo

Ödül gibi ceza!

Serpil öğretmeni öldüren çocuklara da indirim uygulandı

Çekmeköy’de annesiyle tinerciler tarafından kaçırıldıktan sonra tecavüz ve işkence edilerek öldürülen öğretmen Serpil Yeşilyurt’un katillerine her türlü indirim uygulanarak,
15 ile 17 yıl arasında değişen cezalar verildi.

Anaokulu öğretmeni 20 yaşındaki Serpil Yeşilyurt ve annesi Hanım Yeşilyurt , 5 Ekim 1998 akşamı, bir akrabalarının kına gecesine gitmek üzere Ümraniye’deki evlerinden ayrıldı. Serpil öğretmen ve annesi yanlarına yaklaşıp duran bir otomobildeki tinerciler tarafından kaçırıldılar. Tinerciler önce genç öğretmenin başına bira şişesiyle vurup bayılttılar. Annesinin de gözlerini bağladılar. Çekme-köy’deki ormanlık alanda anneyi dövüp tecavüz ettiler, ardından defalarca bıçaklayıp boğazını kestiler. Sonra da Serpil öğretmene sırayla tecavüz edip hunharca öldürdüler. Olaydan sonra kaçan tinerciler 4 gün sonra yakalandı. Yargılandılar. 75’er yıla mahkûm edildiler. İnfaz Yasası’na göre 14,5 yıl hapis yatacaklardı ancak aradan 3 yıl geçtikten sonra 1 Haziran 2005’te Yeni TCK yürürlüğe girdi. Kamuoyunda “Rahşan Affı” olarak da bilinen Şartlı Salıverme Yasası’ndan yararlanan dört sanık, 7 yıl tutuklu kaldıktan sonra 24 Aralık 2005’te tahliye edildiler.

Sanıkların dosyası bu kez Yargıtay tarafından Haziran 2010’da çıkan ve kamuoyunda “Taş atan çocuklar yasası” olarak bilinen yasa nedeniyle Üsküdar Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. 4 sanık olaydan 14 yıl sonra bu kez çocuk mahke-mesinde bir kez daha hakim karşısına çıktı. Duruşmada tutuklu sanıklar Savaş Tüblek (29) ile İsmail Çolak (31), tutuksuz sanıklar İsmail Ayvacıoğlu (30) ve Serdar Kaçmaz (31) katılırken Serpil öğretmenin babası Rıza Yeşilyurt da hazır bulundu. Mahkeme olay tarihinde yaşı küçük olan sanıklardan 15 yaşındaki sanık Savaş Tüblek’e 15, 16 yaşındaki İsmail Ayvacıoğlu’na 16, 16.5 yaşındaki sanık İsmail Çolak’a 17 ve 17 yaşında olan sanık Serdar Kaçmaz’a ise “Serpil Yeşilyurt’u kaçırıp zorla ırzına geçmek ve delilleri saklamak için canavarsa hisle öldürmek” suçundan 19 yıl ceza verdi.

Haberin Devamı