Gazete Vatan Logo

Ödül almak için oynamıyorum

Bir ressamı canlandırdığı “Mor Ufuklar” adlı filmiyle Madrid Film Festivali’nde ödül alan Ece Özdikici, “Güzel zamanlar geçiriyorum ektiğimi biçme dönemindeyim. Ancak ödül almak için oynamıyorum” diyor.

Ödül almak için oynamıyorum

Neler yapıyorsunuz bu günlerde hayat nasıl gidiyor?

Tatilin son zamanları. Onun hüznü var. Bir yandan da harika bir işe başlıyorum, onun heyecanı var. Poyraz Karayel’den sonra en az onun kadar iyi bir projenin içinde olmak istedim ve bekledim. Şimdi yeni sezonda ekranlara beni çok heyecanlandıran bir işle geri dönüyorum. Geçtiğimiz günlerde Uluslararası Madrid Film Festivali’nden En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü aldım. Bu ödül beni çok mutlu etti. Güzel zamanlar geçiriyorum yani, ektiğimi biçme dönemindeyim.

Sanat, oyunculuk size göre ne? Bu dönemde bunların içi boşaltıldı mı sizce?

Hepimiz ölürüz, bütün devletler yıkılır ama sanata hiçbir şey olmaz. Sanatın içi boşalmaz. Olsa olsa sizin içiniz boşalmıştır, toplumunuz çürümüştür. Bu yüzden sanatı bitirmek için kimse kendini yormasın. Boş laf, boş çaba.

Oyunculukta sınırlar olmalı mı? Sizin belirlediğiniz kırmızı çizgileriniz var mı?

Aslında insanın sınırları yok ki, oyunculukta olsun. Bir gün katil olabileceğinizi düşünebilir misiniz? Olabilirsiniz. Bir gün evsiz kalabileceğinizi düşünebilir misiniz? Bu da olabilir. Asla olmaz, asla yapmam dediğimiz neler yaptık, neler oldu. Oyunculuk bana verilen bir yetenek ve nasıl yapmam gerekiyorsa öyle yaparım. Kullanıldığımı hissetmeyeyim ve beraber yaratalım her şey mümkün o zaman.

Haberin Devamı

"Başarımın sırrı hayal- kırıklıklarıma rağmen vazgeçmemem."

Komedide olmak isterim

Gözünüzü diktiğiniz ödül var mı?

Ödül almak için oynamıyorum. İşimi iyi yapmak için, yeteneğime ihanet etmemek için çalışıyorum sadece. Oyunculukta elbette çok iddialıyım. Tüm odağım oyunculuk. Çok seviyorum işimi. Bu kadar emek verince iddialı olmamak mümkün değil ki.

Gelen teklifler nasıl karakterler oluyor?

Ekranda ve sinemada rol olarak hiç birbirine benzeyen roller oynamadım. Tiyatroda yaşımdan çok küçük rolleri oynadım. Komedi hiç oynamadığımı fark ediyorum. Çok isterim.

"Sanatı bitirmek için kimse kendini yormasın. Boş laf, boş çaba..."

Ektiklerimi biçtiğim bir dönemden geçiyorum

Mor Ufuklar filmiyle büyük beğeni topladınız. Nasıl bir deneyimdi?

Haberin Devamı

İyiydi. Her zaman daha iyisi var. Layığıyla yapan, ekibine baştan sona değer veren, saatlerce prova yapan, çalışkan, dürüst insanlarla sinema yapmak kadar güzel ne olabilir benim için? Hep böyle ekiplerle çalışayım bundan sonra.

Bu filmle en iyi yardımcı kadın oyuncu ödülünü aldınız. Bu ödül süpriz oldu mu yoksa beklediğiniz bir başarı mıydı?

Başarı kelimesine çok takılıyorum. Hayatımda ektiklerimi biçme dönemindeyim dedim az evvel. Bıkmadan, vazgeçmeden ektim. Kalbim çok kırıldı, çok üzüldüm, çok hayalkırıklığına uğradım ama bunlara rağmen çok uğraştım. Benim geçmişim bu. Mucizevi gelen bir başarı öyküm yok. Vazgeçmemem bana göre benim başarım. Ödülüm de ‘’Aferin’’ dedi bana. Kalbimi pır pır yaptı, beni onurlandırdı. Daha önce tiyatroda aldığım ödüllerim vardı, sinemadan olanı da koydum yanlarına. Bakıp gülümsüyorum. Güzel bir şey elbette.

Oyunculuğun ödüllendirilmesi kariyere nasıl etki ediyor Bu işte ödüllenmek ne kadar önemli ve prestijli?

Sadece ödül aldığı için kariyerinde müthiş değişiklik olan biri yoktur herhalde. Olsa olsa çok iyi oynuyordur, fark edilmiştir. Ödül de yanında tatlı olmuştur.

Haberin Devamı

Güzellik çok değerli, kimse bu konuda yalan söylemesin

Yeni sezonda sizi nasıl bir rolle izleyeceğiz?

O kadar güzel bir rol ki, oynamak için heyecanlanıyorum. Türk toplumunda kadının yerini, rolünü çok iyi sorgulayacak seyirci. Her kadın aynı mıdır, aynı şeyleri istemek zorunda mıdır? Kadın anne olmak zorunda mıdır? Birçok kadının içinden geçirdiği ama dile getiremediği bir ruh halini oynayacağım.

Güzellik sizin için ne kadar önemli?

Güzellik çok değerli. Kimse hiç önemli değil diye yalan söylemesin. Yaşlanınca da güzel kalmak istiyorum elbette. Çizgilerimle güzel ve sağlıklı yaşlanmak istiyorum.

Hayvanların alınıp satılmasına karşısınız.

Hayvan satın alınmaz. Satın almayın, satan kişileri desteklemeyin. Bunun köle ticaretinden bir farkı yok. Barınaklardan sahiplenin. Bunu onları kurtarmak için yapın.