Gazete Vatan Logo

O konuşmaya açıklama geldi!

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Bakan İdris Naim Şahin'in hakkında verilen gensoru önergesinin görüşmeleri sırasındaki konuşmasının tüm Türkiye kamuoyunun gözleri önünde gerçekleştiği, konuşmanın tam metninin de TBMM tutanaklarında açıkça yer aldığı bildirildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında, İçişleri Bakanı Şahin'in, hakkında verilen gensoru önergesinin 17 Nisan 2012 tarihindeki görüşmeleri sırasındaki konuşmasının, “BDP'li milletvekillerinin telefonlarını dinledik” şeklinde çarpıtılarak, gerçekle alakası olmayan haber ve yorumlara yer verildiği belirtildi.

“Sayın Bakan'ın konuşması, tüm Türkiye kamuoyunun gözleri önünde gerçekleşmiş, konuşmanın tam metnini de TBMM tutanaklarında açıkça yer almışken bu tip beyan ve haberlerin maksadının, 'bilinçli bir karalama ve yıpratma kampanyasının' ürünü olduğu aşikardır” ifadelerine yer verilen açıklamada, Bakan Şahin'in TBMM tutanaklarına geçen konuşmasının ilgili bölümünün tam metninin şöyle olduğu bildirildi:

“... biz nevruzla ilgili genelgeyi yayınladıktan sonra aralarında geçen bir diyalog: -İsim vermeyeceğim, milletvekilleri- 'Ya iyi ki yayınladı şu genelgeyi bu Bakan. Meydan meydan, şehir şehir harap olacaktık. Bir günde bu işi halledeceğiz. Ne güzel oldu' diye konuşanlar da onlar...”

JANDARMA KOMUTANLIĞI AÇIKLAMASI

Jandarma Genel Komutanlığı’yla ilgili ihtiyaç duyulabilecek her türlü mesleki ve idari yenileme ya da iyileştirme çalışmalarının yapılmasının mümkün olduğu bildirildi.

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, son zamanlarda, çeşitli basın ve yayın organlarında, Jandarma Teşkilatı’nın mevcudiyeti ve geleceğine ilişkin birtakım spekülasyonlar ve gerçek dışı bilgilere yer verildiğinin görüldüğü ifade edildi.

Jandarma Teşkilatı’nın mülki, adli, askeri ve diğer görevlerini, kuruluş tarihi 1839 yılından beri 173 yıldır büyük özveri ve gayretle yerine getirdiğine işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

”Jandarma Teşkilatımız, terörle mücadeleden doğal afetlerde yardıma, emniyet ve asayişin temininden uluslararası görevlere kadar birçok alanda başarılı ve değerli hizmetler vermekte olup, Bakanlığımızın diğer bağlı birimleri
olan Emniyet Genel Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ile koordineli olarak, şüphesiz bundan sonra da başarısını artırarak, ülkesine ve milletine hizmet vermeye devam edecektir.

Her kurumda olduğu gibi Jandarma Genel Komutanlığımız ile ilgili olarak da değişen şartlara bağlı olarak, ihtiyaç duyulabilecek her türlü mesleki ve idari yenileme ya da iyileştirme çalışmalarının yapılması mümkündür.”

Haberin Devamı