Gazete Vatan Logo

Notaların küçük prensesi

Yaşar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müzik Akademisi’nde piyano bölümü öğrencisi olarak çalışmalarını sürdüren 12 yaşındaki Nehir Özzengin, Uluslararası Ischia Piyano Yarışmasında dünya ikincisi olmayı başardı.

Notaların küçük prensesi

Ailenizde müzikle ilgilenen başka birileri var mı?

Ailemde müzikle ilgilenen başka hiçbir kimse yok. 4 yaşında babam beni yönlendirdi piyanoya. Küçük yaştan itibaren eğitim almaya başladım ve kısa sürede yeteneğim farkedildi.

Bu noktaya gelene kadar nelerden feragat ettiniz?

Açıkcası feragat ettiğim pek bir şey olmuyor. Hergün günde ortalama 1,5 2 saat arası piyano çalışıyorum. Ama bu benim için aslında bir dinlenme seansı oluyor. Aynı zamanda lisanslı basketbol ve tenis oyuncusuyum. Yıllardır hem sporu hem de müziği yapıp hem de derslerime vakit ayırıp aynı zamanda da arkadaşlarımla da vakit geçirebiliyorum. Tüm bunları iyi planlıyorum ve neyi ne zaman yapacağımı belirliyorum ve bu zaman planına uyuyorum. Telefon veya bilgisayar başında da vaktimi geçirmemeye özen gösteriyorum.

“Çalışmaktan ellerim su toplardı ben yine de durmadım” diyor musun?

Hayır demiyorum. Ben geçici başarılara ve fazla yükleme yapılan çalışmalara pek inanmıyorum. Benim çalışma prensibim uzun yıllara dayanan sürekli ve disiplinli bir çalışma modeli. Böyle bir model uyguladığınızda ellerinizin su toplamasına gerek kalmıyor. Bu çalışma prensibi ile de son 4 yılda 4 uluslararası yarışmada derece aldım...

Haberin Devamı

Hayalim Viyana Senfoni ile çalmak

Birlikte aynı sahneyi paylaşmak isterim dediğiniz bir isim var mı?

Sahnede seslendirmeyi hayal ettiğim birçok eser var aslında. Ama birçoğunu seslendirebilmem için kendimi çok daha fazla geliştirebilmem gerektiğini düşünüyorum. Çünkü özellikle yaşımın küçüklüğü nedeni ile yeni yeni farketmeye başladım ki bir eseri anlayamadan, duygusunu hissedemeden çalmaya çalışmak aslında tatsız tutsuz bir yemek yapmaya benziyor. Igor Stravinsky’den Petruskha adlı eserin tamamını birgün mutlaka seslendirmek istiyorum. İlerde ki hayalim Berlin ve Viyana Senfoni orkestraları ile birlikte çalabilmek ama bu hayal gibi bir şey aslında...

Tek isteği piyano

Çalışmalarımı evde de rahatça sürdürebilmek için iyi bir akustik piyanoya sahip olmayı da çok istiyorum.

Sahnede uçuyorum!

Sahneye adım attığımda havada yürümeye başlıyorum. Piyanoyu çalmaya başladığımda farklı bir boyuta geçiyorum. O anda sadece ben ve müzik oluyor, kimseyi görmüyorum.

Haberin Devamı