Gazete Vatan Logo

Nokia 9 teknik özellikleri ortaya çıktı

Firmanın yeni akıllı telefonu olacak Nokia 9 ile ilgili bazı teknik bilgiler internete düştü. Yeni telefon iddialı özelliklere sahip olacak.

Nokia 9 teknik özellikleri ortaya çıktı

Son yıllarda atağa kalkan ve HMD Global tarafından üretilen Nokia akıllı telefonlar ilgi çekici özellikler sunmaya devam ediyor. Şirketin yeni amiral gemisi olması beklenen Nokia 9 modeline ait olduğu iddia edilen teknik detaylar internete düştü. Ortaya çıkan teknik veriler telefonun beklentileri fazlasıyla karşılayacağını gösteriyor. Hatta bazı özellikler gerçek olamayacak kadar iyi.

İnternette yayınlanan bir teknik veri dökümanına göre Nokia 9'da Zeiss marka üçlü bir arka kamera olduğu görülüyor. Bu kamera seti Nokia ve Huawei markaları arasında yapılan lisans anlaşmasının bir parçası olarak P20 Pro modelinin kamerası olabilir. Nokia 9'daki üç kameranın, ana (geniş açılı), telephoto ve tek renkli monochrome olarak sırasıyla 41 Megapiksel, 20 Megapiksel ve 9.7 Megapiksel çözünürlüklere sahip olması olası işbirliği iddialarını güçlendiriyor.

Öte yandan telefondaki 41 Megapiksel çözünürlüklü ana kameranın 1,4 um piksel boyutunda olması ve Galaxy S9 +'a benzer bir f 1.5 - 2.4 arasında değişken diyaframa sahip olması da dikkat çekici bir özellik.

Haberin Devamı

Telefonun en ilginç özelliği ise Xenon flaş desteği sunacak olması. Arka yüzde Xenon flaş daha önce de denenen bir özellikti. Fakat çok fazla enerji istemesi ve telefonu kalınlaştırması yüzünden bu teknoloji fazla yayınlaşamadı. Günümüzde Xenon flaş ağırlıklı olarak fotoğraf makinelerinde kullanılıyor ve LED muadillerine göre çok daha güçlü ışık üretebiliyor. Bu iddianın da pek mümkün olmadığını belirtelim.

Nokia 9'un ortaya çıkan diğer teknik özellikleri arasında 6.01 inç büyüklüğünde 18:9 en-boy oranına sahip Quad HD OLED ekran, Qualcomm Snapdragon 845 çipset, ekran içi parmak izi tarayıcı, 3.900 mAh batarya ve IP68 sertifikası bulunuyor.
Ancak yukarıda da bahsettiğimiz gibi bu teknik veriler resmi bir açıklama değil. Hatta ekran içi parmak izi okuyucu gibi henüz sektörde bile tam anlamıyla teknolojisi oturmamış bir özelliğin Nokia 9'a gelmesi pek mümkün görünmüyor.